RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En seier for fornuften

Regjeringen sa i dag nei til å bruke ti milliarder kroner av våre skattepenger på å arrangere OL i Tromsø. Det er en seier for fornuften.

TV 2 Nettavisen har på lederplass vært motstander av OL-søknaden fra Tromsø.

Derfor er vi glad for at statsråd Valgerd Svarstad Haugland i dag satte foten ned, og for at Frp og Carl I. Hagen så ettertrykkelig har senket bommen for en omkamp i Stortinget.

I likhet med regjeringen tror heller ikke vi på kostnadsberegningene fra Tromsø. I verste fall nærmer regningen seg 20 milliarder kroner, og det direkte tapet hadde temmelig sikkert blitt rundt 10 milliarder kroner.

Det er for mye penger for et drøyt fjorten dagers idrettsarrangement, og erfaringene fra Lillehammer tyder ikke på at det er vel anvendte penger rent samfunnsøkononomisk.

Dessverre har Arbeiderpartiets Trond Giske og nå Senterpartiets Åslaug Haga lovet å gjøre OL til en valgkampsak neste år.

Får de det som de vil, skal altså et nytt storting trumfe igjennom et hastverksprosjekt som allerede da vil være halvannet år forsinket. I så fall kan vi bare drømme om hvilke kostnadssprekker vi kommer til å oppleve. Noe slikt nærmer seg det uansvarlige.

I et land som har nær 1.000 milliarder kroner på bok i utlandet, enorme overskudd på nasjonalbudsjettet og en landsdel som skriker etter investeringer, er det selvsagt tungt å sette ned foten slik Regjeringen nå har gjort.

OL vil alltid være populært, og alle som opplevde Lillehammer-OL vil være enig i at det er en folkefest vi med jevne mellomrom må regne med å arrangere også i Norge.

Men det gikk 42 år mellom Oslo og Lillehammer, og vi er enig med Valgerd Svarstad Haugland i at 20 år er for snaut.

Det aller beste ville faktisk være om Norge kunne gått foran med et nytt eksempel til IOC; nemlig gjenbrukslekene.

Det nærmer seg galskap å arrangere OL på stadig nye steder når tomme ishaller og gapende bobbaner står igjen etter OL-ilden er slukket og IOC-lederne har reist videre.

Hva mener du? Vil du støtte Giske og Hagas omkamp i neste valgkamp? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere