*Nettavisen* Nyheter.

En sekser her og en sekser der

Det å gi karakter til spill er visstnok en vitenskap. Som med vitenskap ellers kan man ta feil.

23.06.05 14:38

Begeistring er ikke alltid like vanlig, eller enkelt. Noen ganger går det over stokk, stein og bekken. I etterpå-klokskapens navn har undertegnende spillanmelder gått igjennom de seksere som er gitt siden Spillmagasinet åpne sine porter. Etter 10 år som spillanmelder skulle det bare mangle.

Star Wars: Revenge of the Sith
Du vet du har gjort noe annerledes når andre spillnerder sender deg e-post og kaller deg «tjukk i hodet.» Da vi fikk våre klamme hender på X-box-utgaven av spillet basert på den nye filmen ble denne anmelderen svært begeistret. Nå skal det sies at samme anmelder blir begeistret av Star Wars-menyene på Burger King og mener at Trivial Pursuit Star Wars er et helt normalt spill å spille. Spillet var en enkel og actionfylt affære, og i etterkant noe kort. Utfordringene er ikke svært mange, men det hele er morsomt og svært underholdene. For Star Wars-fans er dette helt klart et spill de bør kjøpe, men en sekser? Nei, det var nok ikke det. En firer hadde vel vært riktig.

Lego Star Wars
Dette spillet forandret faktisk karakter fra anmeldelsen ble skrevet til den ble publisert. Noen ganger kjenner man seg selv godt nok. Likevel: Dette er kanskje et av de mest underholdene spillene for barnet i oss alle, og femmeren vi til slutt ga stemmer. Men, som sagt over: Ta med denne anmelderes Star Wars-faktor.

Hearts of Iron II
En sekser da, og en sekser nå. Slik skal strategispill lages.

Sid Meier's Pirates
Nå skal du bare høre, jeg er veldig glad i pirater... og, jeg likte originalen veldig godt.... problemet er muligens at dette spillet ikke hadde utviklet seg så mye som man kunne drømme om på de årene siden originalen kom. I etterkant er spillet litt det samme hele tiden, og enkelte deler av spillet (den hersens dansingen) er kjedelig. En firer.

Football Manager 2005
Dette har jeg spilt hver dag siden det kom. Det bør si alt. Herregud, for et spill.

Rome: Total War
Det nestbeste strategispillet i himmelen.

Star Wars: Battlefront
Du vet, meg og Star Wars... øh, ja... dette ble egentlig litt kjedelig etterhvert. Femmer, muligens... eller en firer nå som Battlefield 2 har kommet.

Tiger Woods PGA Tour 2005
Et glitrende golfspill. Fortjener en sekser selv om det ikke gjør noe som helst nytt.

Chronicles of Riddick
En annen ting jeg liker er Vin Diesel, så mye at dette spillet fikk en prikk på terningen for mye. En femmer.

Athens 2004: The Olympic Games
Dette spillet ble slaktet i andre medier. Ja, dette er bare Winter Games og Summer Games igjen. Men ikke alle vil kjøre rundt i stjålet bil og slå uskyldige mennesker med et balltre. Noen vil trykke fort på knapper og vinne 100meter. Muligens en femmer i etterkant, men dette er et glimrende spill for flere personer i samme rom.

Fight Night 2004
Ja, nå skal du se. De har laget en oppfølger. Som minst er dobbelt så bra. En treer nå i god etterkant.

Colin McRae Rally 04
Et glitrende rallyspill. Fortjener sin karakter.

Battlefield Vietnam
Nå som Battlefield 2 har kommet er dette maks en firer

The Fall of Max Payne
Nei, denne sekseren var overdrevet. En firer. Spillet var for kjedelig i forhold til det første i serien.

NHL 2004
Det beste hockeyspillet da det kom, og NHL 2005 var ikke bedre. En femmer nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.