RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En sidevogn til begjær

Sist oppdatert:
Den ser kanskje ordinær ut, men det er en grunn til at denne drinken er blitt historisk.

(LXUS.no) - Jeg er personling ingen stor fan av cognac, men denne må være en av tidenes favorittdrinker. Og hvilken suveren måte å bruke opp alle de halvtomme flaskene vi har fått i presanger og spart på opp gjennom årene, forteller mixolog Elias Gonzalez.

LES OGSÅ:
Bartenderen kan avsløre deg
Her går rikingene amok
Ville du drukket dette?

LXUS-testernes første reaksjon er riktignok at ukens LXUS-drink ligner litt på sølevann, men smaken er det ingenting å si på. Grims Grenkas bar manager har nemlig laget en førsteklasses Sidecar.

Ikke bare smaker den godt - den kommer også med en god historie.

- Opprinnelsen til denne drinken er litt uklar. Men vi liker den mest berømte versjonen som hevder at den ble skapt av Harry MacElhone på hans Harry's New York Bar i Paris etter første verdenskrig, forteller Elias.

- Legenden sier at drinken ble oppkalt etter eksentrisk offiser i hæren, som pleide å bli kjørt av sjåføren sin til baren i en motorsykkel med sidevogn.

Dilla på luksus? Du finner mer fra livets aller beste sider på www.LXUS.no

Lær av eksperten

Det er trygt å påstå at Elias er en av landets beste mixologer. Han har tidligere jobbet for Jamie Oliver i London, og hver fredag avslører han sine hemmelige oppskrifter for LXUS' lesere. Og dersom du foretrekker at Elias lager drinkene for deg, er det bare å ta turen til Grims Grenka i Oslo sentrum.

- Husk neste gang du bestiller en sidecar å forklare hvordan du liker den. Sukkerkanten på glasset følger alltid med, men dersom du liker syrlige drinker kan litt sitronskall få frem citrusen i drinken, råder Elias.

Slik lager du Sidecar:

4cl cognac av god kvalitet
2 cl triple sec eller Cointreau
2 cl ferskpresset sitronjuice (saften av en halv sitron)

Gni inn sitron på kanten av et martiniglass og gni deretter glasset forsiktig i hvitt sukker. Gi deretter glasset et lite lett slag for å fjerne overflødig sukker.

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist til det blir kaldt. Sil deretter drinken over i et frostet glass.

- Hvis du virkelig vil gå bananas og lage en Supreme Sidecar, bruker du super premium cognac, med Grand Marnier Cordon Rouge og sitronjuice som er presset med hvite hansker for ikke å få saltsmak fra huden din. Nå snakker vi LXUS! ler Elias.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere