Gå til sidens hovedinnhold

- En sikkerhetsskandale

Kongefamiliens private bilder fløt fritt på internett

Oslo (NTB): Private feriebilder og informasjon om kongefamilien har i mange uker ligget fritt på internett. Professor Petter Gottschalk kaller det en sikkerhetsskandale.

- Dette er en sikkerhetsskandale, og jeg er overrasket over at noe slik kan være åpent. Dette burde hoffet ved Skaugum og Den kongelige politieskorte ha oversikt over, sier Gottschalk som er professor i ledelse ved Handelshøyskolen BI til VG.

Delte på Instagram

I 42 uker har private feriebilder, opplysninger om feriemål og annen privat informasjon om kongefamilien vært fritt tilgjengelig for alle på det sosiale nettsamfunnet Instagram. Ifølge VG er det Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby (15), som har delt bildene og informasjonen på det populære nettsamfunnet.

Marius skal, ifølge VG, blant annet ha lagt ut bilder og opplysninger om hvor han jobber, bilder fra før han og kronprinsfamilien er på vei til Syden og bilder av seg selv og popstjernen Rihanna.

På Twitter

Det eksisterer også en Twitter-konto i Høibys navn, hvor meldingene er koblet med eksakt GPS-posisjon på hvor avsenderen befinner seg. Det er ikke bekreftet om kontoen virkelig tilhører kronprinsessens sønn.

Gottschalk mener bilder som angir nøyaktig hvor kongefamiliens befinner seg, kan være like skadelig for Norges sikkerhet som informasjonen om hvor vaktsentralen i regjeringskvartalet i Oslo ligger.

Terrorekspert Magnus Ranstorp mener det er politiet som har sviktet i denne saken. (©NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken