Gå til sidens hovedinnhold

En siste Syden-sjanse

Restplasser kan være redningen for deg som har hatt en elendig sommerferie.

Stadig flere erkjenner at sommeren nå forsvinner som et ekko fra en svunnen tid. Ifølge Star Tour er det også nå de siste restplassene forsvinner. Skal vi tro charterselskapet, er salget av reiser over i midten av september.

Og allerede nå spår bransjen færre restplasser neste sommer.

Kupp?
- De neste ukene er det fremdeles gode kuppmuligheter for dem som skal sørover, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde, i en pressemelding.

Han mener kundene nå har en sjelden anledning til å sikre seg etterlengtet sol og varme til det han kaller «latterlig lave priser».

- Dette er noe norske forbrukere bare bør lære seg. En charterreise blir aldri billigere enn på denne tiden av året, sier Gunnar Grosvold, direktør i Ving Norge, til Nettavisen.

Siden høysesongen er over i Norge, så er dagens Syden-turer billigere her enn noen annen plass i Europa. Grosvold mener også at lavpristilbudene til flyselskapene ikke kan konkurrere med Syden-prisene nå før høstferien.

- Høysesong er så utrolig populært her i landet. Det er et særnorsk fenomen som flere bør benytte seg av, mener Ving-sjefen.

Les også:Skolestart betyr sydenkupp

Star Tour mener prisdumpingen primært skyldes en kombinasjon av for mange reiser i markedet og at fellesferien og ferien for de fleste av oss er en saga blott.

- Vi har solgt flyreiser til populære middelhavsland for under 400 kroner, og jeg tror man skal vente lenge før man får se noe lignende igjen, spår Lunde.

Markedsbehov
Spådommen støttes av reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i HSH, i alle fall i forhold til neste år.

- Det er jo ikke uvanlig at det blir dumpingsalg på ledige seter når tilbudet er større enn etterspørselen. I år har det vært spesielle utfordringer knyttet til å beregne markedsbehovet, og dermed blir det noen ekstra fristende tilbud i tiden mellom sommer- og høstferie.

Ifølge Forsdahl er dette en situasjon som markedet er tjent med og ikke arrangørene. Derfor bør man ikke regne med at dette vil gjenta seg hvert år.

I slutten av september begynner høstferien i Norge. Da er prisene på topp igjen, for denne uken regnes som noe av det mest populære blant charterselskapene.

- Høstferien er den reisen kundene våre bestiller lengst tid i forveien, og her har det vært stappfullt lenge, kommenterer Lunde.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley