RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En skam for Norge

(TV 2)
Sist oppdatert:
I Norge lar vi deler av overskuddet ved gambling gå til tilsynelatende gode formål. På den måten blir medaljens bakside mer spiselig. Det kalles dobbeltmoral.

Nordmenn putter hvert år svimlende 26 milliarder kroner ned på automater. Det tilsvarer fem-seks tusen kroner per innbygger i dette landet. Snu deg rundt og tell hodene i din egen familie og gang det tallet du får med 5-6000. Spør deg deretter hvor mange du kjenner som spiller på automater. Da begynner du å skjønne problemet.

Det verste er at det er ikke først og fremst de som har penger å kaste vekk som står og dytter hardt eller lett tjente penger ned i et svart hull. Det er ofte de som har minst. Trygdede og pensjonister. Barn og unge som finner en slags spenning i automatene de ikke finner i sine liv. Det er en sykdom og den er i ferd med å bli en sosial katastrofe for landet vårt. Et ti-talls tusen mennesker er rammet og et av de beste forslagene som er kommet på lenge, var fra en kommune i Nord-Norge der en forbød automatene.

I dette landet har statskringkasteren ukentlige programmer som forherliger idiotspill som Lotto, der muligheten for å vinne er minimal. Som en sa. Lotto er skatt for folk som ikke kan regne. Her får ukens heldiggris uttale "oj" og "har du sett på maken" og "var ikke dette flott" så drømmen holdes ved like i de tusen hjem. Så ivrig er staten etter å få fatt i de pengene som kommer inn på denne måten at de har pådratt seg et søksmål om hvor vidt de har mulighet - innenfor EU-reglementet - til å innføre spillemonopol her i landet.

Det at en del av inntekten ved all lovlig gambling i Norge går til tilsynelatende gode formål, gjør at ramaskriket mot dem stilner. Vi er rett og slett villige til å ofre tituseners "liv" for å sikre 4. divisjonslag å lønne fotballspillerne sine.

TV2s reportasje denne uken sa det bedre enn noen andre: En trygdet på Børs kafe hadde kastet halvfull hele trygden på automatene i ølbulen og den inntekten som ikke gikk til automateier og stedets eier gikk til en tennisklubb på Paradis. For et fantastisk bilde på tingenes meningsløse tilstand og politikernes tilsynelatende bevisstløshet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere