RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En skikkelig amerikansk norsk film

Det er sjelden du ser gjennomført kommersielle filmer i Norge, hvor man kun spiller etter målgruppens interesse og vilje. Her er et godt eksempel.

Ulvesommer er historien om tolv år gamle Kim som vil klatre, slik som sin far. Hun faller ned og møter en ulv og blir sperret inne i et ulvehi. Selvfølgelig nok blir dette starten på et vennskap mellom Kim og ulven og deres kamp mot jegere. Altså ikke en film som sauebønder vil ha øverst på ønskelisten til jul.

For unge jenter er dette en drømmefilm. Den er lett, samtidig som den er underholdende. Du har selvfølgelig sett det mange ganger før, både i Ulvehunden og i filmer som ”Free Willy.” Nå er ikke det nødvendigvis noe vi skal bruke mot filmen, den har bare valgt å være det som for få norske filmer er: Kommersiell.

Julia Boracca Braathen gjør en svært god debut, men denne filmen fikk kanskje litt for god mottagelse når den først kom. Den er litt for liten, dvs. at eventyret kunne gjerne vært enda mer et eventyr – samtidig er det svært forfriskende med gode norske barne/ungdomsfilmer som ikke er alt for pedagogiske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere