Kan du noen steder bedre ha det enn i byen nå i påsken når de stressa folka alle er forsvunnet opp på fjellet eller sitter i en ferjekø ved Lavik? Ikke i år, ser det ut som.

Solen er ventet å stråle over Sør-Norge store deler av påskehelgen, og de fleste byene vil få temperaturer over 10 grader. Unntaket er Tromsø og lenger nord.

– En høytrykksrygg vil prege været i Sør-Norge denne helgen. Det betyr at mange vil få bra vær, sier vakthavende meteorolog Martin Granrød ved Meteorologisk institutt.

Varmt og sterke solstråler

Fordi påsken kommer sent i år står solen ekstra høyt på himmelen og solstrålene er ekstra sterke.

Granrød minner derfor om at enten man er i fjellet, på sjøen eller rundt kafébordet i byen, så er det viktig å beskytte seg med solbriller og solkrem.

Trondheim og omegn kan få opptil 16 varmegrader, opplyser Granrød. Det blir med det den varmeste byen å tilbringe påsken i.

Se værvarselet på Yr her

Også Oslo og deler av Vestlandet vil oppleve relativt høy temperatur.

– I Oslo vil man få rundt 15 grader på dagtid, men søndag og mandag kan temperaturen bli preget av en tåke og derfor være litt lavere. Enkelte steder på Vestlandet kan det også bli om lag 15 grader, sier han.

Kaldere i vest og i nord

Siden flere av byene på Vestlandet ligger nærme kysten vil temperaturen preges av kald sjøtemperatur. I Kristiansand, Stavanger og Bergen vil det være mellom 11 og 13 varmegrader, sier meteorologen.

– Nordover i Bodø vil temperaturen ligge mellom 10 til 11 grader. I Tromsø opp mot 8 grader, sier Granrød.

Spitsbergen får derimot minusgrader, cirka 0 til minus 5.

(©NTB)