RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En smak av vår i helgen

En del sol og temperaturer rundt 10 grader er løftet fra meteorologen for de neste dagene. Men lørdag kveld kan det komme litt regn.

Etter en lang tørkeperiode i mars, iverksatte Bergen kommune tiltak for å bøte på tørke og vannmangel. Men i april har det flommet ned, og for noen dager siden kom meldingen fra kommunen om at det nå har kommet nok vann i magasinene igjen. Og i dag kunne vi endelig våkne opp til oppholdsvær igjen.

Fin helg
- Det fine været vi har nå vil holde seg ut dagen. Jeg er litt spent på om det kan komme inn noen skyer fredag, så det er ikke sikkert vi får strålende sol hele dagen. Men det blir i alle fall oppholdsvær, og temperaturene stiger. På dagtid fredag kan vi få 10 grader, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til iBergen.no.

Lørdagen starter også bra, med sol og temperaturer på rundt 10 grader. Men utover dagen skyer det til fra vest, og mot kvelden kan vi få kuling fra sør og regn.

- Er vi heldige, passerer kanskje mesteparten av nedbøren natt til søndag. Så med litt flaks kan de som sover litt frempå søndag, stå opp til solskinn igjen. Vinden har da også minket til bris. Og utover søndagen vil i alle fall nedbøren gi seg, sier Storm-meteorologen.

Skyet opphold
Også mandagen og tirsdagen ser ganske bra ut.

- Det blir en del skyer, ser det ut til. Men vi får oppholdsvær og kanskje gløtt av sol. Temperaturene vil fortsette å stige, og på dagtid vil vi få 10-12 grader, sier Hansen.

Mandag blir det lite vind, men tirsdag øker vinden på til kuling igjen. Og sent tirsdag eller onsdag viser prognosene at et nytt nedbørsområde vil komme inn over oss.

Sjekk varselet der du er

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere