RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En storslagen spillopplevelse

Sist oppdatert:
«Metroid Prime 3: Corruption» er det beste Wii-spillet siden «Zelda».

(Spillmagasinet): Actioneventyrene i «Metroid»-serien har lenge levd i skyggen av sine mer kjente brødre, «Mario»- og «Zelda»-spillene.

Mens de to bare har blitt mer og mer populære, har den sexy romheltinnen Samus Aran måttet nøye seg med en liten, men dedikert gruppe fans.

«Metroid Prime 3: Corruption» kommer neppe til å endre på det, men det er så absolutt ikke spillets feil. Bortsett fra den litt kjedelige og veldig «Halo»-inspirerte starten, er «Corruption» fullt på høyde med de to andre utmerkede «Prime»-spillene.

Glimrende omgivelser

Spillet er noe så sjelden som et førstepersons eventyrspill, og setter opplevelsen i høysetet. Da jeg utforsket de vakre, varierte og godt designede planetene, fikk jeg virkelig følelsen av å være alene på eventyr i rommet.

Dessverre er ikke den overordnede historien om Samus sin jakt på diverse ondskap særlig spennende, men det spiller liten rolle når hver planet sin fortelling er kjempebra. Du finner ut av fortellingene ved å analysere diverse objekter, og lærer på den måten utdødde og interessante romraser å kjenne.

Perfekt blanding

De mange oppgavene du må løse er kreative og krever ofte at du benytter Samus’ spesialegenskaper, hoppingen er like heftig som den alltid har vært, og tempoet er rett og slett perfekt.

Utviklerne hos Retro byr på en fantastisk blanding av storslagne kamper og roligere partier hvor du for det meste er overlatt til deg selv.

Fiendene og ikke minst bossene du møter er også glimrende, både med tanke på design og hvor smarte de er. Riktignok er de ikke helt på høyde med motstanderne i for eksempel «Half-Life 2», men fiendene i «Corruption» er mange hakk over å bare legge seg ned og dø.

God kontroll

Du styrer Samus med Nunchuken og siktet med Wiimoten, og kontrollen fungerer for det meste ypperlig og bidrar til å gjøre både kampene og utforskingen enda artigere.

Etter litt øving føles den helt naturlig og er like presis som i et hvilket som helst førstepersonsspill til PC.

Akkurat som i de to forrige spillene kan du låse siktet fast til både fiender og gjenstander, noe som gjør det mye lettere å for eksempel treffe bossene der hvor det virkelig gjør vondt. Uheldigvis fungerer ikke denne funksjonen optimalt.

Sliten lås

I tillegg til at «Metroid Prime 3: Corruption» er altfor kresent med når du kan låse deg fast til noe, har låsen en uvane for å ryke.

Du har bare tilgang på diverse forsvarsbevegelser når du er låst fast til en fiende, og mot slutten kan det å miste de sørge for at du tar så mye skade at du dør.

Et annet problem er et Samus bruker forferdelig lang tid på å snu seg, noe som er alt annet enn festlig når du kjemper mot en av de (heldigvis få) veldig hoppeglade fiendene.

Fabelaktig

Heldigvis lærer du deg etterhvert å leve med feilene, og når alt kommer til alt har de veldig lite å si for selve spillopplevelsen. «Metroid Prime 3: Corruption» er enkelt og greit et fabelaktig spill og et bankers kjøp for alle Wii-eier.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere