Gå til sidens hovedinnhold

- En tabbe av historiske proposjoner

John McCain er krystallklar på at Obama må sende mange tusen nye soldater til Afghanistan.

USAs president Barack Obama har fortsatt ikke tatt en avgjørelse på om han skal godkjenne å sende titusenvis av nye soldater til Afghanistan, slik den militære ledelsen har anbefalt.

Obamas motkandidat i valgkampen er selv helt klar på at Obama må følge de militære rådene, og at han er rimelig sikker på at han vil gjøre det.

I et intervju med Reuters sier McCain at det å ikke sende soldatene vil «være en tabbe av historiske proposjoner».

McCain regner med at Obama vil sende så mye som 40.000 nye soldater til det krigsherjede landet.

Presidenten har vurdert situasjonen lenge, men har sagt at han ikke vil sende flere soldater før den politiske situasjonen i landet er avklart. Tidligere denne uken ble det klart at det vil bli et omvalg i landet etter at det ble avdekket omfattende valgfusk - og den afghanske presidentens hovedmotstander Abdullah Abdullah har avvist en maktdelingsavtale i landet.

McCain tror det kan ta 12-18 måneder å snu den stadig forverrede situasjonen i Afghanistan, og han mener Obama kommer til å sende flere soldater til landet - til tross for at USAs befolkning blir stadig mer negative til krigen.

- Jo lenger vi venter med å sende tilstrekkelig med tropper dit, jo større fare vil det være for de menn og kvinner som er der. Så jeg håper presidenten tar avgjørelsen raskt, sier McCain.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken