Gå til sidens hovedinnhold

– En takk til alle som hjalp til

– Jeg sto bare i trappa fordi det var så mange i skolegården, sier Bengt Eriksen. Han ser på nominasjonen til Årets navn som en takk til alle som bidro under Sigrid-saken.

OPPSAL: Nylig ble han kåret til årets osloborger av Aftenposten. Nå er Bengt Eriksen en av de fire nominerte til Årets navn i Nordstrands Blad, etter at han i fjor frontet de frivillige leteaksjonene etter Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Oppsalmannen omtales som en verdig representant for kjerneverdier som vennskap, omsorg og handlekraft. Selv synes han det er vanskelig, men hyggelig, å bli nominert til Årets navn.

LES MER OM ÅRETS NAVN HER

– Jeg har et ambivalent forhold til slike nominasjoner. Jeg ser ikke på det som at jeg er nominert, men alle vi som hadde et felles mål om å holde fanden på avstand fra familien og sørge for at alt som kunne gjøres for å finne Sigrid ble gjort, sier Eriksen.

– Det ligger jo en tragedie bak dette, og jeg er bare en representant for alle som har bidratt. Men vi i kjernetroppen er veldig glade for at folk setter pris på at vi har gjort noe for gode venner. Vi håper at folk ser at det ikke skal så mye til for å bidra. Det er bare å ta på seg skoa, sier Eriksen.

Vondt og trist

Han blir stadig vekk stoppet av mennesker som vil snakke om Sigrid-saken.

– Det er trist at det tydeligvis må skje fæle ting for å få frem det beste i oss, men det er utrolig gledelig at så mange bidro. Det har vi fortsatt ikke ord for å uttrykke, sier Eriksen.

– På den annen side var det ikke noen hyggelig tid. Det var en fortvila situasjon for familien, en fortvilelse som eskalerte og et håp som endte i en stor sorg. Det er vondt og trist, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Får ikke ro i sjelen

En takk til mange

Eriksen takker leserne for at han er nominert til Årets navn, men sender en enda mer hjertelig takk til alle som bidro på hvert sitt vis under letingen.

– I snitt var vi flere hundre hver gang, og vi holdt på to ganger om dagen i fjorten dager, før vi måtte ned i frekvens. Folk bare kom, på det meste var vi 800. Nomineringen er en takk for at så mange gjorde så mye, sier Eriksen.

– Jeg tror folk setter pris på det ektefølte, at folk stiller opp for hverandre i en fortvilet situasjon. Var det bare meg og syv andre med en kjepp i marka hadde antagelig ingen hørt om oss.

Håper de har inspirert

Eriksen sier at det er lite å glede seg over i Sigrid-saken, men at han håper den har inspirert andre til å trå til når det trengs.

LES MER OM SIGRID-SAKEN HER

– Noen uker senere forsvant en gutt i Larvik, og kort tid etterpå sto et par hundre mennesker klare til å lete. Da tenker man at man kanskje har klart å inspirere andre. Gutten ble heldigvis funnet, sier Eriksen.

– Jeg håper terskelen for å hjelpe andre er blitt lavere og at det er smittsomt, sier Eriksen.

– Vi må erkjenne at alle kan bidra, men da må man også gjøre noe. Jeg tror tilnærmingen vår var bra. Vi hadde ingen forventninger, det var lov for andre å leve sine liv. Men vi var midt oppi det, og da var det bare å gi gass for å hjelpe familien, sier Eriksen.

En styrket bydel

Han tror letingen og lysaksjonen har gjort noe med nærmiljøet.

– Folk er kommet tettere på hverandre og snakker lettere sammen. Folk som før bare nikket til hverandre, gikk plutselig hånd i hånd gjennom skogen for å finne nabojenta. I mitt hode er hele bydelen styrket av dette, sier Eriksen.

– Plutselig og forferdelig nok hadde vi en felles sak som vi var mange om. Alle hadde én tanke i hodet - hjelpe familien og finne Sigrid, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Tente lys for Sigrid

Han tror mange er blitt mer aktpågivende enn før.

Man er blitt oppmerksom på hvor lite man egentlig legger merke til i hverdagen, uten at jeg tror alle nå sitter og skriver ned bilnumre. Men det er kanskje naturlig at man følger litt bedre med og gir en ekstra beskjed, sier Eriksen.

– Vi har fått en påminnelse om hva som er viktig i livet, og da må vi støtte og hjelpe hverandre. Når nære venner mister datteren sin er det en grusom blanding av fortvilelse og sorg. Man blir prega, men det er ikke noe synd på oss. For oss som hjalp til var det bare slitsomt, poengterer Eriksen.

Fire kandidater

I tillegg til Bengt Eriksen er også Stiftelsen Holmlia Nærmiljø, advokat Geir Lippestad og Nordstrandrevyen nominert til Årets navn.

I tillegg til heder og ære, får vinneren en pengesum som de kan gi til et godt, lokalt formål.

LES MER OM ÅRETS NAVN OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren