RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En tredel av befolkningen får skattesmell

Oslo (NTB): Når selvangivelsen kommer tirsdag vil de fleste få penger igjen, mens en tredel av befolkningen vil få baksmell. Spesielt gjelder dette pensjonister og studenter.

Årsaken er at mange ikke er så nøye med å sjekke skatten og dermed opplever å få en lei overraskelse i posten, melder NRK.

- Pensjonister som kombinerer jobb og pensjonisttilværelse er en gruppe som ofte får restskatt. Studenter ender også ofte opp med baksmell på skatten. Mye fordi de begynner året med frikort før de må betale skatt, sier Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen.

Hun tror at de fleste regner med at Skatteetaten regner riktig og passer på at alt er korrekt, noe som ikke alltid er tilfelle. Og når først skatteoppgjøret er klart, er det lite som kan gjøres.

- Vi får mange henvendelser fra frustrerte folk som har fått en baksmell, men det er deres egen feil at de ender i en slik situasjon, understreker Nilsen.

Det er nemlig ikke Skatteetaten som er ansvarlig for å sørge at skatten er korrekt utregnet, det er det skatteyteren selv som er. Får du baksmell og vil klage, må du uansett betale restskatten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere