RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«En trist dag for Norge»

Sist oppdatert:
Spørsmålet er om det er svensker eller nederlendere som blir de nye arbeidsgiverne for de lavtlønna svenskene som sitter i kassa på Rimi.

Rimi-Hagen ønsker å selge ut, så nå blir det enten svenske Ica eller nederlandske Ahold som får hånd om den store dagligvarekjeden.

Stein Erik Hagen synes det er like trist som da Orkla - hvor han også har makt - solgte Ringnes for en stund tilbake.

- Norge blir mer og mer perifert. Se på Oslo, når man går rundt her er det som en provinsby, sier Hagen: - Det er klart det er trist.

Trøsten får være at Rimi-Hagen trolig får et sted mellom sju og elleve milliarder kroner for sine 20 prosent av Ica, og de pengene kommer på toppen av de 2,2 milliardene han fikk i 1999.

For norske kunder betyr et Rimi-salg lite eller ingenting.

For norske leverandører kan det bli et problem at man kommer lengre fra innkjøpsmakten, og det er selvsagt en fare for at norske produkter over tid kan få en lengre vei inn i Ica Ahold-hyllene.

Rent økonomisk får vi vel legge til grunn at Stein Erik Hagen gjør en rasjonell vurdering, og at milliardene han får gir mer avkastning enn han ville hatt som fortsatt Rimi-eier.

Igjen står vi altså tilbake med en nasjonalfølelse.

Og synes man det er trist at Norge mister sitt største bryggeri, flere store banker, sine største øl-merker - ja, da finnes det alternativer.

Enn så lenge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere