*Nettavisen* Nyheter.

En unik sommerferie

Hvorfor gjøre som alle andre? Ta turen til Tuvalu. Et sted hvor du nesten vil være alene.

23.06.05 11:59

(SIDE2): Tuvalu er en serie med øyer som egentlig var en del av Mikronesia. I 1974 ble øyene en britisk koloni, og fire år senere en egen stat. Den viktigste inntekten for Tuvalu siden 2000 har vært å lease bort internettdomenet .tv. De ni korallatollene som er landet er tilsammen 26 kvadratkilometer store og det bor 11.000 mennesker på øyene.

Slik kommer du dit:
Turen starter i Oslo før du får deg et fly til Fiji. Tar du for eksempel Qantas kan du få tur-retur-billett for rundt 15.000 kroner per person til Nadi Airport. Etter at du har kommet deg til Fiji tar du Air Fiji fra Suva Airport (NB! En busstur på fire-fem timer må påberegnes mellom flyplassene). Flyene går tre ganger i uken og tar litt over to timer derfra. Prisen er 1381 dollar (5500 kroner per person). Når du reiser må du betale 100 kroner i avreiseskatt til landet. Nordmenn trenger ikke visum til landet.

Hvor skal du bo?
Tuvalu er et bittelite land, og det er ikke mange steder å velge blant om du skal dra dit. Det statlige hotellet Vaiaku Lagi er det eneste virkelige hotellet. Her får du air condition og toaletter på rommene i tillegg til dusj. Det er også en restaurant på hotellet. Skal du bo i suiten på hotellet vil det koste deg rundt 700 kroner natten, mens et vanlig dobbeltrom koster 450 kroner. Her finner du mer informasjon om hotellet

Hvor mye koster det å være der?
Taxi koster 30 kroner, og kjører kun en rute - mellom havnen og shoppingsenteret. Men det er stort sett der alle tingene ligger også. Skal du kjøpe maten på hotellrestauranten og spise det beste på menyen vil det koste 100 kroner måltidet. For et måltid kjøpt på et av de vanlige spisestedene må du sannsynligsvis ut med rundt 40-50 kroner. Ønsker du å leie en sykkel vil det koste rundt 10 kroner dagen, og - nei - det finnes ikke bilutleie. Når det gjelder ting å kjøpe i Tuvalu så er det lokal kunst som er tingen, det meste annet er importert. Ifølge de kildene vi har fått tak vil du kunne kjøpe håndutskjærte statuer for rundt 10-15 kroner.

Les mer hos Lonely Planet
Tuvalu Online

Les om norske Terje Dahls tur til Tuvalu

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag