*Nettavisen* Nyheter.

En utstrakt hånd

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuespiller Corin Redgave (t.h) tar hånden til Azmat Begg, far til den britiske Gauntanamo-fangen Moazzam Begg (35), under en pressekonferanse i London tirsdag.

Det britiske skuespillerparet Vanessa og Corin Redgave har stiftet en kommisjon som skal drive påtrykk for mer human behandling av Guantanamo-fangene.

Kommisjonen vil arbeide for at president George W. Bush, den amerikanske administrasjonen og de folkevalgte skal følge internasjonale regler for behandling av krigsfanger på Guantanamo Bay.

I over ett år har tre barn sittet i fangeleiren Guantanamo, og USA har ingen planer om å løslate dem, trass i internasjonale protester.

En amerikansk ankedomstol slo nylig fast at forholdene for fangene på Guantanamo-basen strider både mot amerikansk lov og fangenes sivile rettigheter .

Flere hundre utenlandske fanger holdes på ubestemt tid uten tilgang på advokat og uten noen formell tiltale. Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch har sagt at «Guantanamo har blitt USAs skam».

Den britiske statsborgeren Moazzam Begg holdes fanget etter at han under hardt press tilsto å ha planlagt å sende et ubemannet fly med miltbrannbakterier mot Parlamentet i London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.