RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En vel heltemodig Angelina Jolie

Sist oppdatert:
«Taking Lives» er en av vårens mest spennende filmer, men det alene er ikke godt nok. Filmen er full av overraskelser og maltrakterte lik, og tidvis hopper man høyt i kinosetet.

Thriller. Regi: D.J Caruso, manus: Jon Bokenkamp. Med: Angelina Jolie, Ethan Hawke, Olivier Martinez, Gena Rowland, Kiefer Sutherland, Tcheky Karyo og Jean Hugues Anglade. Produksjonsselskap: Warner Bros. & Village Roadshow Films. Distributør: Sandrew Metronome. USA, 2004.

I hovedrollene finner vi Angelina Jolie og Ethan Hawke i et spennende samspill. Filmen er i utgangspunktet en historie om en seriemorder som ingen har greid å få fatt i. Etter en tilfeldig hendelse, kobles dette til noen grufulle mord som har rystet befolkningen opp gjennom årene.

Litt vel heltemodig

Tittelen «Taking Lives» spiller på sin dobbelte betydning da morderen tar livet av den ene etter den andre, og samtidig rapper ofrenes identitet. Han betaler til og med ofrenes skatt.

FBIs overheltemodige spesialagent Illiana Scott (Jolie) settes på saken, og etter hvert som hun nærmer seg en oppklaring, kommer også morderen nærmere henne enn hun selv aner.

Løssluppen

Manuset er en tynn suppe av en historie om nok en seriemorder med sitt spesielle handlingsmønster noe utenom det vanlige. D.J. Carusos regigrep er løssluppent og ikke på langt nær så spissfindig som det burde ha vært.

I glemmeboken

Historien tar både titt og ofte uventede helomvendinger, likevel er den ikke spesielt original. Heller ikke skuespillerprestasjonene er bemerkelsesverdig imponerende. Jolie gjør det hun kan best, nemlig å spille en kontrollert og behersket FBI-agent som sakte men sikker avdekker morderens handlingsmønster.

Hennes profesjonalitet svekkes da hun (selvfølgelig) forelsker seg i sitt nøkkelvitne (Hawke).

Filmen er både engasjerende og spennende, men gud, så forutsigbar og lite nytenkende.

Summa summarum er det halvannen times intens spenning som fort går i glemmeboken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere