Gå til sidens hovedinnhold

En venn i nød

I skytespillet «Brothers in Arms D-Day» til PSP klarer du deg ikke alene.

(Spillmagasinet): Det finnes omtrent tre millioner skytespill som foregår under andre verdenskrig, men de færreste er som «Brothers in Arms».

Der hvor «Medal of Honor» og «Call of Duty» lar deg styre WW2-utgaver av Rambo, må du i «BiA» ta det med ro og utnytte både medsoldatene dine og omgivelsene best mulig.

Alt om:Playstation Portable.

Krevende kamper

For å kommandere medsoldatene dine rundt bruker du et «pek-og-trykk»-system, og når du har gitt en ordre går resten av seg selv. I tillegg er medsoldatene såpass smarte at de for eksempel automatisk søker dekke hvis de blir beskutt.

Fiendene er minst like glupe og spiser deg levende hvis du ikke presser dem, bruker flankene og utnytter situasjonene så godt du kan. Kampene er intense og tilfredsstillende, og de krever at du holder hodet kaldt og tar de riktige avgjørelsene.

«Best of»

PSP-spillet «Brothers in Arms D-Day» er en «Best of» av seriens to andre spill, utviklerne har plukket ut de tøffeste oppdragene og resultatet er litt blandet. Vi får servert de heftigste og mest underholdende kampene, men følgen er at historien fremstår som usammenhengende.

Vanligvis hadde ikke det spilt noen stor rolle, skytespill er ikke kjent for fortellingene sine, men det legger en demper på «Brothers in Arms D-Day». Mye av moroa i de andre spillene er at du blir «kjent» med og bryr deg om medsoldatene dine, men i PSP-spillet er de bare noen folk som dilter etter deg og stort sett gjør som du sier.

Dårlig kontroll

Et annet problem er at kontrollsystemet langt ifra er så elegant og intuitivt som i de andre «Brothers in Arms»-spillene. Å dele ut ordre er kronglete og siktingen upresis, det tar lang tid før du mestrer kontrollen og soldatene gjør det du ber om på første forsøk.

Teknisk er ikke spillet imponerende, «D-Day» ser ikke spesielt pent ut og sliter innimellom med hakking.

Kan leve med problemene

Heldigvis kan du leve med problemene, og når du først mestrer kontrollen er det lett å leve seg inn i det som skjer på den lille skjermen. Du finner svakheter i fiendens taktikk og/eller finner på dine egne taktikker, bruker de og innkasserer deilige seire mot nazistene.

Slenger du på en artig flerspillermodus, hvor du både kan spille med og mot en kompis, så er ikke dette så aller verst. Hvis du er ute etter et skytespill på PSP og er hypp på å prøve noe annet enn Rambo-måten å krige på, er «Brothers in Arms D-Day» verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger