RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EnCana betaler bot uten innrømmelser

Sist oppdatert:
Det store canadiske oljeselskapet EnCana har inngått et forlik med amerikanske myndigheter i forbindelse med mulig triksing med energiderivater
Det er EnCanas heleid amerikanske datterselskap WD Energy Services som nå har inngått et forlik med Commoditiy Future Trading Commission (CFTC).

Bakgrunnen er at det nå avviklede energitradingselskapet har blitt etterforsket for påstått talltriksing i forbindelse med handel gassderivater i 2000 og 2001.

EnCana-selskapet har gått med på betale en bot på 20 millioner dollar, men uten innrømme eller å benekte funnene i etterforskningen. WD har samarbeidet med CFTC i etterforskningen, som kom i kjølvannet av det store Enron-skandalen.

WS er det tredje tradingselskapet som velger å inngå et forlik med de amerikanske myndighetene av de 18 som er under etterforskning for juksing med rapprotering av gasspriser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere