RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda bedre spørrespill

(Sony)
Sist oppdatert:
Med «Buzz! Norgesmester» kan du konkurrere mot hele Norge - eller hygge deg med venner som vanlig.

(Spill): Når Playstation i Norge lanserer et spill med navnet «Norgesmester» i seg er det nærliggende å tro at mange av spørsmålene vil være knyttet til fedrelandet. Det er ikke tilfelle.

«Norgesmester» referer først og fremst til det uoffisielle Norges-mesterskapet som sparkes i gang med lanseringen av spillet.

Spillere kan bli med i konkurransen ved å laste opp sine beste resultater i «Buzz! Norgesmester» til den nasjonale resultattavla. Konkurransen varer fra 6. mai til 6. juni. Hvis du er en av de 32 spillerne som har høyest poengsum blir du invitert til den norske finalen – der får du kjempe for muligheten til å representere Norge i det internasjonale «Buzz! World Championship». I beste fall stikker du av med en MINI Couper Clubman.

Mer av det samme

Hjemme i stua er «Buzz! Norgesmester» omtrent som før, nærmere bestemt som «Buzz! Quiz TV». Spillet er (naturligvis) lokalisert til norsk og inneholder 4000 spørsmål i en rekke ulike kategorier som sport, film, musikk, mote, mat, livsstil og allmennkunnskap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et strålende trekk fra utviklerne er at det er spilleren med minst poengsum som får velge kategori før hver nye runde. Dette sørger for at personen lettere kan jobbe seg opp fra bunnen, og dessuten unngå kjipe kategorier som - og nå plukker vi noe helt ut fra luften - sport.

Det er ingen endringer i form av nye måter å stille spørsmål på. Her er alt ved det gode og gamle: Raskeste finger, bløtkakekasting, poengtyv og så videre.

Uendelig med spørsmål

I dag har jo alle spill ha en onlinedel, og det gjelder «Buzz» også. Du kan velge å spille mot andre personer via nettverket i «Sofa mot sofa» eller starte quizer laget av spillets voksende community.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De hjemmelagde quizene kan for eksempel sorteres etter dato eller du kan gå for de med høyest poengsum fra brukerne. Du bidrar selv til scoren ved å vurdere en brukers quiz etter å ha spilt gjennom den.

Skaffer du deg spillet før 6. juni kan du dessuten delta i nevnte norgesmesterskap, og det er vel ikke utenkelig at Sony Playstation arrangerer nye mesterskap for spillerne fremover.

Alt i alt er «Buzz! Norgesmester» svært god underholdning og med de trådløse buzzerne er det duket for kniving om familietrofeet i mang et hjem. Har du allerede «Buzz! Quiz TV» og er fornøyd med det er det antagelig lite å hente i «Norgesmester», men den avgjørelsen er helt og holdent opp til deg.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere