RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en henrettelse i USA

Washington (NTB-AFP): En 56 år gammel drapsmann ble onsdag henrettet i den amerikanske delstaten Missouri, 23 år etter at han drepte en butikkeier under et væpnet ran.

Herbert Smulls fikk giftsprøyten etter at USAs høyesterett opphevet en midlertidig utsettelse han hadde fått som følge av en klage på gift-cocktailen som skulle brukes., og etter at guvernøren avviste en siste utsettelse.

Uten å vite hvor giften er produsert, mener Smulls at det er umulig å vite om henrettelsen vil skje på en «grusom og inhuman måte», som ville være forbudt i henhold til grunnloven.

De sier at giften kan ha vært produsert av samme firma som lagde giften som ble brukt i en omstridt henrettelse i Oklahoma nylig, der en mann sa han kunne kjenne hele kroppen «brenne» før han døde.

Flere delstater sliter med mangel på gift til henrettelser etter at europeiske medisinprodusenter har nektet å selge produkter til USA som brukes i henrettelser. De må derfor belage seg på å skaffe seg gift-cocktailer av tvilsom opprinnelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere