RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda en redningsaksjon i oppdretts-Norge

Sist oppdatert:
Sparebanken Midt-Norge redder oppdrettsselskapet Midnor Group, og bokfører et tap på 207 millioner kroner
Sparebanken Midt-Norge går inn å redder Midnor Group. Banken tar nå over kontrollen av selskapet etter at det har oppstått en akutt likviditetssituasjon og behovet for en finansiell restrukturering er til stede.

Sparebanken Midt-Norge har valgt å overta et nystiftet selskap, Nye Midnor AS, et at redningsaksjonen tidligere i år mislyktes.

Den overtatte virksomheten inkluderer smoltvirksomheten, med fem settefiskkonsesjoner, oppdrettsvirksomheten med 26 matfiskkonsesjoner, samt slakte- og foredlingsvirksomheten.

Tar tap

I forbindelse med denne restruktureringen av Midnor Group vil Sparebanken Midt-Norge bokføre et utlånstap på 207 millioner kroner. Banken opplyser i en melding at det av dette tapet var 15
millioner kroner bokført som tap per første kvartal 2003.

- I forbindelse med denne betydelige nedskrivningen av engasjementet med Midnor Group AS og eierselskaper, har bankens styre vurdert det riktig å nedjustere de uspesifiserte tapsavsetningene med 49 millioner kroner, heter det i meldingen.

Sparebanken Midt-Norge opplyser videre at banken vil gå i pluss til tross for tapsavsetningene.

- Basert på god underliggende drift vil banken rapportere et positivt resultat for første halvår 2003, tross de betydelige tap man er påført i forbindelse med engasjementet mot Midnor Group AS og eierselskaper, heter det.

Bankens kjernekapitaldekning vil være over 8 prosent og bankens
kapitaldekning vil være over 11 prosent ved halvårsskiftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere