*Nettavisen* Nyheter.

Enda en russebuss med for mange om bord

Oslo-politiet avskiltet natt til fredag en russebuss som hadde 16 passasjerer for mye.

25.04.14 08:00

Bussen ble avskiltet og sjåføren fikk førerkortet beslaglagt. Et døgn tidligere skjedde det samme med en russebuss i Bærum.

– Russebussen ble stanset med 43 passasjerer om bord, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ved 2-tiden natt til fredag overfor NTB.

Bussen ble stanset i Maridalen i Oslo. Det var andre døgn på rad at en russebuss i Oslo-distriktet ble avskiltet fordi den hadde for mange passasjerer og at sjåføren fikk førerkortet beslaglagt.

«Russebuss stanset med 43 passasjerer ombord, registrert for 27. Sjåføren får sitt førerkort beslaglagt. Bussen avkiltes», skriver operasjonssentralen på Twitter.

Forrige tilfelle skjedde natt til torsdag like ved Sandvika i Bærum. Der stanset politibetjenter fra Asker og Bærum politidistrikt en russebuss med 54 russ og en sjåfør om bord.

– Vi stopper og kontrollerer russebusser jevnt og trutt, nettopp fordi det kanskje kan være for mange om bord. Denne bussen var registrert for 30 personer. Loven gjelder for alle, og det er ingen unntak for russebussene, sa operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB torsdag morgen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag