*Nettavisen* Nyheter.

Enda en Solli-Tangen til Melodi Grand Prix-finale

Steinkjer (NTB): Black metal-bandet Gromth tok seg videre til den norske Melodi Grand Prix-finalen med hjelp av operasanger Emil Solli-Tangen. Også Vidar Busk og Datarock er klare for finalen i Oslo Spektrum.

Black metal-bandet Gromth framførte sangen «Alone», og fikk aller flest stemmer i delfinalen i Steinkjer. Med seg på laget hadde de Emil Solli-Tangen, lillebror til den norske MGP-vinner i 2010 Didrik Solli Tangen. De gikk på scenen i Steinkjer som nummer fire av i alt sju artister som prøvde seg i delfinalen.

Sangen er skrevet av Gromth, Emil Solli-Tangen og Sven Atle Kopperud. Lillebror Solli-Tangen, som i likhet med sin bror er operasanger, studerer for tiden ved Statens Operahøgskole.

Mer rutinert, men like fullt klar for finale, er Vidar Busk. Busk, som ble kåret til årets artist under Spellemannprisen i 1998, og fikk Spellemannprisen i 2003, tok seg videre med sangen «Paid my way». Sangen er skrevet av Tim Scott McConnell og sangeren selv.

Datarock, som var en av forhåndsfavorittene, tok seg også videre. Bergensbandet framførte «Underground», skrevet av Fredrik Saroea og Pål Myran-Håland.

Carina Dahl, Tom Hugo, Julie Bergan og Mimi Blix/Doc MC samlet ikke nok stemmer i Steinkjer, og må se finalen i Oslo Spektrum 9. februar fra tribuneplass. Men før finalen skal MGP-sirkuset innom Florø og Larvik for å finne flere finalister. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.