*Nettavisen* Nyheter.

Enda et vitne sår tvil om Pistorius' troverdighet

Pretoria (NTB-DPA): Et vitne i saken mot den sørafrikanske sprinteren Oscar Pistorius fortalte onsdag om en episode der Pistorius skal ha bedt en annen mann om å ta på seg skylden for skyting som han selv var ansvarlig for.

05.03.14 11:51

Bokseren Kevin Lerena inntok onsdag vitneboksen under rettssaken i Pretoria. Han forklarte om en episode i en restaurant hvor Pistorius spiste sammen med tre venner. En av dem, Darren Fresco, skal ha gitt ham et skytevåpen, hvorpå Pistorius avfyrte et skudd mot gulvet. Etterpå skal han ha bedt Fresco om å ta på seg skylden.

Forklaringen bidrar til å svekke Pistorius' troverdighet dagen etter at et annet vitne forklarte seg på en måte som sår alvorlig tvil om Pistorius' forklaring av hva som skjedde da han skjøt kjæresten sin for ett år siden.

Reeva Steenkamp ble truffet av fire skudd i det hun befant seg på badet hjemme hos Pistorius 14. februar i fjor. Pistorius, som har fått kallenavnet «Blade Runner» fordi han har amputert begge beina, har innrømmet at han skjøt kjæresten gjennom baderomsdøra, men han har sagt at han trodde han hadde å gjøre med en innbruddstyv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag