RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda flere Fjord-restruktureringer

Sist oppdatert:
Tiden er ikke over for restruktureringer i fiskeriselskapet Fjord, som ledes av Helge Midttun
Fjord melder om nye tap på sin virksomhet.

Et salg av Trollbukta-virksomhet og aksjer i Fjord Marin samt de direkte kostnadene knyttet til tap av fisk i fjerde kvartal, medfører et regnskapsmessige tap på 10 millioner kroner for Fjord. Disse kostnadene vil bli belastet i fjerde kvartal, men hat en positiv likviditetseffekt for selskapet.

Restruktureringene

Som ledd i restruktureringen av ferskvannvirksomheten i Norge har
Fjord Seafood Norway solgt ferskvannsanlegget Trollbukta. I løpet av de siste to år har antall anlegg blitt redusert fra 11 til idag 6, hvorav ett er utleid til interessenter. Planen er å komme ned til 4 anlegg til eget bruk.

Selskapet ønsker å fokusere sin oppdrettsvirksomhet til atlantisk laks. Som en følge av dette har det vært arbeidet med å finne kjøpere til selskapets aksjepost i Fjord Marin AS som blant annet driver innen oppdrett av torsk. Fjord Seafood ASA har nå solgt sin aksjepost på 34 prosent i Fjord Marin AS til Torgnes Akva AS.

Fjord melder videre at lave oksygenverdier i sjøen i høst ved matfiskanleggene Selvågen og Nonsåa i Follafjorden i Nord Trøndelag økte dødeligheten ved anleggene. Situasjonen resulterte i en bakterieinfeksjon som medførte at deler av fisken måtte destrueres samt at slakting måtte påbegynnes på et tidligere tidspunkt enn planlagt.

Det blir videre opplyst at antatt slaktevolum i første kvartal 2005 vil være 6000-7000 tonn. Som en følge av redusert slaktevolum i første kvartal 2005 sammenlignet med de siste seks måneder i 2004 er det nå sendt ut permisjonsvarsel til deler av arbeidsstokken. Dette vil omfatte ca 35 personer.

Lettelser i lånebetingelser

Fjord Seafood ASA har fått innvilget lettelser i lånebetingelsene fra sin hovedbankforbindelse Nordea. Avdragene per 30.12.2004 og 30.06.2005 vil være 50 millioner kroner.

I tillegg videreføres reduksjonen i antall rentepunkter til et nivå lik 250 samt at lettelsene på betingelsene EBITDA/NIBD og likdivitetscovenanten forlenges frem til og med 30.06 2005, opplyses det i meldingen fra Fjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere