RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda mer kaotisk situasjon i Ementor (Ny)

Sist oppdatert:
Styreformann Åge Korsvold må sette inn en av sine nære medarbeidere som konstituert konsernsjef i Ementor. Utspillet til Korsvold fredag er trolig bare et spill for galleriet
(Ny: Med flere momenter)

Problemene i toppledelsen i Ementor som iMarkedet har avdekket den siste uken, har nå ført til at Ementors styreformann Åge Korsvold tar grep om situasjonen.

iMarkedet har tidligere avslørt at Arne A. Jensen har vært sykemeldt siden begynnelsen av november. Nå blir han byttet ut med umiddelbar virkning. iMarkedets avsløring om at Korsvold nå jobber som arbeidende styreformann i Ementor bekreftes også fredag.

- For å sikre kontinuitet i de prosesser og tiltak som er besluttet, har Ementors styre enstemmig vedtatt at Åge Korsvold skal fungere som arbeidende styreformann frem til ny konsernsjef er på plass, heter det i meldingen.

Spill fra galleriet

Korsvold velger også å utpeke en av sine nære medarbeidere i Kistefos som ny konstituert leder for Ementor. Det er Investment Manager i Kistefos Dag B. Sørsdahl som blir konstituert konsernsjef.

Utnevnelsen av Sørsdal bør trolig ikke tolkes som annet spill for galleriet. Det mener flere kilder iMarkedet har snakket med fredag. Etter iMarkedets avsløringer, noe som har ført til økt pressedekning av saken, har Korvold blitt presset til lå gjøre noe.

Valget ble å sette inn en midlertidig toppsjef.

- Ettersom Jensen ble byttet ut, må et navn settes inn i hans kolonne i organisasjonskartet, sier en kilde.

Dag B. Sørsdahl har jobbet i Kistefos siden begynnelsen av året og kom fra Carnegie og Posten Norge. Han har også erfaring fra mediehuset Schibsted. Særsdahl sier til iMarkedet at hans stilling ikke er produkt av at man bestemte seg fort.

- Dette har vært del av en lengre prosess, sier Sørsdahl til iMarkedet.

Sørsdahl er 41 år gammel og har bakgrunn fra Posten Norge AS som
direktør for Strategi/M&A, fra Investment Banking Carnegie ASA og som direktør i Schibsted ASA.

Fornøyd med å få inn en operativ leder

- Vi er svært fornøyd med at vi har fått en operativ sjef, sier Ementors kommunikasjonssjef Katrine Mathisen til iMarkedet, men hun avviser at det var alt bråket rundt det faktum at avgående konsernssjef Arne A Jensen ikke har vært på jobb på en måned, som er årsaken.

Hun sier videre at det har vært uheldig at Jensen ikke har vært på jobb.

- At man ikke har hatt en tilstedeværende konsernsjef har gjort at det er mange prosesser man ikke har fått håndtert, sier Mathinsen som forteller at mye av arbeidet til Jensen ble delegert til Ementor-direktør Ole Morten Settevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere