RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enda mer rynker av røyking

Det er ikke bare huden i ansiktet som blir rynkete av røyking. Huden på hele kroppen blir ødelagt.

(SIDE2): At røykere får mer rynker og dårlig hud i ansiktet er ingen nyhet, men nå avslører forskere at huden på hele kroppen blir påvirket, skriver Aftonbladet.

Betydelig flere rynker
- Vi undersøkte huden på kroppsdeler som ikke ble utsatt for sollys og fant ut at antallet sigaretter man røyker per dag og totalt på et år kobles til hvor store hudskader en person har, sier lege Yolanda Helfrich ved Universitetet i Michigan.

Studien, som ble publisert i Archives of Dermatology, viser at røykere får betydelig flere rynker enn de som ikke røyker. Totalt ble 82 personer testet, både røykere og ikke-røykere i alderen 22 til 91 år.

Sjelden studie
- Av de deltagerne som var eldre enn 65, så hadde røykerne betydelig flere rynker enn de som ikke røyket. Lignende tegn så vi blant de som var i alderen 45 til 65 år, står det i rapporten

Når hud eksponeres for sollys så forårsaker det skader som rynker og misfarging. Mange tidligere studier viser at røyking bidrar til at huden aldres for tidlig, men få studier har omfattet hud som ikke er eksponert for sollys.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere