RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig åpner de hele p-huset

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Men gled deg ikke for tidlig...

(iBergen.no) For Klostergarasjen skal bare ha full kapasitet i sommer.

Parkeringsjakt
Bergenske bilister har lenge rast mot Bergen kommune som har nektet å fristille hele Klostergarasjen for parkering. Parkeringsplassene i bykjernen er blitt kraftig redusert de siste årene for å rydde gatebildet for biler. Det har ført til en evig parkeringsjakt for bileiere.

Samtidig har det ene parkeringdekket i parkeringanlegget har stått ubrukt, i påvente av bedre veinett rundt Nøstet som kan håndtere den økende biltrafikken til garasjen.

Men i sommer skal altså garasjen åpne slusene på full styrke. Årsaken er at gravearbeidene for Bybanen stenger deler av Bygarasjen.

Vedtatt åpnet
- Grunnet gravearbeid for Bybanen, vil to utkjørsler fra Bygarasjen være stengt mellom 22. juni og 8. august i år. Dermed er det bare utkjøring i sør, slik at utkjøringsskapasiteten blir redusert med to tredjedeler. For å opprettholde tryggheten og redusere kø, vil Bergen Parkering redusere tallet på åpne parkeringsplasser i Bygarasjen fra 2200 til 1100. Dersom det viser seg at det er kapasitet til å åpne flere plasser, vil dette bli gjort, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

For å avlaste Bygarasjen har Byrådet vedtatt at samtlige 930 plasser i Klostergarasjen skal taes i bruk, men bare fram til Bygarasjen kan åpnes igjen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere