Gå til sidens hovedinnhold

Endelig barnehageplass!

Barnelatter og lek har inntatt kjelleren i Søndre Skøyen kapell. Jeg synes barnehagen virker kjempebra, sier Trude Svendsen som jubler over at datteren Martine Sparby endelig er ute av barnehagekøen.

ØSTENSJØ: Mandag 7. november startet Bydel Østensjø opp sin første midlertidige barnehage i Søndre Skøyen kapell. Innen to år skal de 13 barna som har fått plass her tilbys permanente plasser i nye barnehager, eller i eksisterende barnehager som utvides. Men akkurat det er det ingen som tenker på nå.
Det er fint at alt er nytt her, og at alle barna starter fra scratch, sier Trude Svendsen fra Oppsal fornøyd. Martine (3) var blitt for gammel til plassen sin i en privat familiebarnehage, og mammaen fryktet at datteren skulle bli stående på venteliste i årevis.
Jeg har tre barn, og eldstebarnet mitt sto i kommunal barnehagekø i seks år. Heldigvis fikk vi plass i privat barnehage før det var på tide med skolestart, forklarer hun.
Jeg ble kjempeglad da Martine fikk plass her, og det virker som at hun trives, sier mammaen fornøyd, mens datteren leker litt sjenert med en dukke. Treåringen vil ikke si så mye, men nikker bekreftende på at hun synes det er gøy å få nye venner.

Stor boltreplass

I tillegg til Martine, rommer Søndre Skøyen barnehage 12 andre barn og fire hele stillinger.
Det er dessverre ikke nok førskolelærere i denne verden, så vi mangler foreløpig 1,5 stilling. Men vi har stor boltreplass, helt nye leker og møbler - og utelekeplassen ble ferdig tre uker før tiden, forteller barnehagens styrer Anne Sveum fornøyd.
De ansatte tenker ikke så mye over at de jobber i et kapell.
Barnehagen er jo ikke i selve kapellet, men i kjelleren som har egen inngang. Disse lokalene har vært brukt til ungdomsklubb og kirkekaffe, opplyser assistentene Petter Erling Johansen og Evelyn Stakkestad.
Bare fem barn er på plass under lokalavisens besøk, og de er litt sjenerte siden det bare er noen dager siden de begynte i den nye barnehagen. Men det tar ikke så altfor lang tid før leker og puter ligger spredt rundt omkring.
Det er litt rolig her nå, men det blir nok mere action fremover når alle blir kjent med hverandre og er her på en gang, sier Johansen og Stakkestad, før de dras med i leken av barna.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs