RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig dukket fjellreven opp

Sist oppdatert:
Etter 200.000 mislykkede bilder fra 48 fotobokser i Øst-Finnmark dukket endelig den kamerasky reven opp.

I 2005 ble det knipset over 200.000 bilder, men ingen av dem med fjellrev. På de tre første månedene i år har to fjellrever latt seg fotografere, melder Statskog i en pressemelding.

Utrydningstruet
- Fra februar til mai tar fotoboksene et oversiktsbilde hvert 10. minutt hele døgnet. I 2005 ble det tatt over 200.000 bilder. 26.000 av dem inneholdt dyreliv, men ingen bilder viste fjellrev, sier leder Elin Skog i Fjelltjenesten i Finnmark.

Fjellreven er det mest utrydningstruede pattedyret i Norge. Det treårige prosjektet som startet i 2005 har til hensikt å avdekke betingelser for en levedyktig fjellrevbestand i Finnmark, styrke potensialet for en levedyktig bestand, samt etablere en langsiktig strategi for bevaring og overvåking av fjellrev i Finnmark.

Altfor tidlig
Prosjektleder professor Rolf Ims ved Universitetet i Tromsø synes det er svært oppløftende å se at det nå dukker opp fjellrev hvor den ikke er observert på flere år. Samtidig presiserer han ifølge pressemeldingen at det er altfor tidlig å trekke noen konklusjon om dette er et resultat av en redusert rødrev-bestand på Varangerhalvøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere