RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig en nyttig mobiltjeneste

Lei av å lete etter et sted å kjøpe frimerker og få sendt postkort i utlandet? En ny tjeneste gjør at du kan sende ekte postkort rett fra mobilen.

Det er det engelske firmaet PhotoBox som har funnet en nisje i markedet: Det å sende postkort manuelt er for masse jobb for mange. Bruken av mobiltelefon er fremtiden.

Mange benytter allerede MMS-meldinger som et alternativ til postkort allerede, men PhotoBox har tatt det ett skritt videre.

Postkort fra MMS
Alle engelske mobilkunder kan nå ta bilde med mobilkameraet og sende det til firmaet per MMS. En får så en SMS-melding tilbake en skal svare på med adresse til personen en vil at skal motta et håndfast postkort. På postkortet vil bildet du har tatt være printet.

Tjenesten gjelder foreløpig kun for personer med engelsk telefonnummer, men en kan forvente at tjenesten snart vil bli snappet opp i Norge også. ”Postkortene” kan sendes fra hvor som engelske mobiloperatører har GPRS-roaming-avtale og kan sendes til alle steder hvor det kan sendes post.

Kortet vil ikke bli håndskrevet, men i det minste vil mottakeren få noe mer konkret enn et bilde på mobilen.

Ikke dyrt
Prisen på herligheten er ikke avskrekkende. 1,5 pund må en betale i tillegg til kostnaden ved å sende en MMS og SMS.

Dette er strengt tatt mindre enn man ofte må betale for å få vist sitt MMS-bilde på TV på en av de mange interaktive programmene vi har fått i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere