RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig en plussmåned for aksjefond

Sist oppdatert:
Etter en begredelig periode, har norske aksjefond i snitt så vidt klart pluss i mars. Og avkastningen er dårligere enn for indeksen de fleste av fondene måler seg mot
iMarkedet har en egen fondseksjon i samarbeid med fondsanalysefirmet Morningstar. Sjekk hvordan ulike fond gjør det på iMarkedets fondsside .

I snitt viste aksjefond som fokuserer på Oslo Børs en avkastning i underkant av 1 prosent i mars, etter lange tider med elendighet.

Oslo Børs fondsindeks, som mange av fondene måler seg mot, steg imidlertid mer. Den økte med 2,8 prosent i mars.

Det beste fondet er Storebrand Verdi, med en avkastning på 4,7 prosent. Storebrand Verdi er også det minst dårlige fondet hvis man ser på utviklingen de siste - sørgelige - årene på børsen. I snitt har norske aksjefond falt med drøyt 50 prosent, mens Storebrand Verdi har falt med drøyt 25 prosent.

Også andre Storebrand-fond har gjort det relativt godt i mars. Men her er det viktig å merke seg at Storebrand rapporterer sine tall en dag senere enn de fleste andre. Tallene for Storebrands fond omfatter dermed ikke gårsdagens handel, som ga et generelt fall på en drøy prosent på Oslo Børs.

Flere fond som investerer i aksjer i OBX-indeksen, altså de tyngste på Oslo Børs, har også gjort det relativt brukbart i mars.

I bunnen av listen utmerker Sundal Collier Fondsforvaltning, som har tre av de dårligste fondene: Sundal Collier Norge, Sundal Collier Aktiv og Globus Norge, som alle er ned over 5 prosent.

Fondskjendis Jan Eiler Fleischer raste nylig over resultatvarselet fra Tandberg, som nok har bidratt til at også Fleischers Gambak-fond er blant de svakeste, med et fall i mars 3,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere