*Nettavisen* Nyheter.

Endelig! Endelig! Endelig!

Tidenes nest største antihelt er nå tilgjengelig på DVD. Indiana Jones er her, og det finnes ikke en eneste grunn til hvorfor du ikke skal kjøpe denne samlingen.

03.11.03 11:26

Det startet med "Raiders of the Lost Ark," fortsatte med " Indiana Jones and the Temple of the Doom" før "Indiana Jones and the Last Crusade" kom. Tre filmer laget av de nokså ukjente, men overraskende dyktige George Lucas og Steven Spielberg.

I film en jakter Indiana på arken, i en lang kamp mot nazistene... kanskje den ultimate eventyrfilmen. Hos IMDB er den rangert som tidenes 16.beste film. Nummer to i rekken er dystrere og ikke så bra som nummer en - spesielt fordi den mistet mye av humoren fra film en. I film tre får vi med Sean Connery som Indianas far og humoren er tilbake (her spiller River Phoenix den unge Indiana Jones, sånn apropos). I film en og tre ser du også kjempen John Rhys-Davies som Sallah... og det er samme mann som spiller Gimli i Ringenes Herre.

Å skrive en anmeldelse av en slik boks er nesten umulig. Hvordan skal man forklare hvor genialt dette er? Filmene har holdt seg som om de var produsert i år, og Harrison Ford viser hvordan han gjorde Indiana Jones til en av tidenes anti-helter (nummer to, etter vår mening, rett bak... vel, Harrison Ford som Han Solo).

La oss heller komme med noen sitater fra filmene istedenfor å kjede deg med detaljer om hvor bra dette er:

Indiana: You want to talk to God? Let's go see him together, I've got nothing better to do!

Indiana Jones: Are you trying to develop a sense of humor or am I going deaf?

Indiana Jones: Listen. Since I've met you I've nearly been incinerated, drowned, shot at, and chopped into fish bait. We're caught in the middle of something sinister here, my guess is dad found out more than he was looking for and until I'm sure, I'm going to continue to do things the way I think they should be done.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjøp for svingende.

Dette er filmer du ser mange, mange ganger. Så får det heller være at den disken som skal inneholde ekstramateriale burde vært bedre, slik den er nå er den bare middels.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.