Gå til sidens hovedinnhold

- Endelig er han tiltalt

Modellen Angelica Steen har i flere år advart mot Oslo-fotografen. Nå er han tiltalt for vold og seksualisering av barn.

En 26 år gammel fotograf er tiltalt for å ha produsert pornografiske bilder som seksualiserer barn, og for å ha slått og tatt kvelertak på en kvinne. Mannen jobber i dag som fotograf og har i flere år blitt advart mot i modellmiljøet.

Kvinnen som er fornærmet i tiltalen ønsker å være anonym, men sier følgende til Nettavisen:

- Jeg er veldig glad for at han er tiltalt. Jeg håper han får den straffen han fortjener, ikke bare for det han gjorde mot meg, men også mot det tosifrede antall andre jenter han har lurt, sier modellen som ble fotografert i seksuell aktivitet og fremstilt som barn. Hun var 17 år da det skjedde.

Ville hun skulle kle seg naken
Også Angelica Steen anmeldte fotografen for det han gjorde mot henne, men hennes sak ble henlagt.

- Det er bra at han er tiltalt. Dette viser at det var grunn til å advare andre jenter mot ham, men det er synd at det må så mye til før politiet skal gjøre noe. Vi må vel ikke leve i en verden der jenter må bli utsatt for vold for at politiet skal gjøre noe, sier Angelica Steen til Nettavisen.

I flere år har hun stått modell for fotografer på hobbybasis, og våren 2010 hadde hun et vondt møte med den nå tiltalte fotografen.

Hun møtte ham aldri personlig, men snakket med ham på MSN der fotografen ville at hun skulle kle seg naken foran webcam.

- Han sa at «du må tåle det hvis jeg får stå under fotoshooten» sier den unge kvinnen. Hun forteller også at hun fikk flere nakenbilder på sms av ham og nattlige oppringninger fra mannen.

Hun gikk selv til anmeldelse av ham, men den ble henlagt. Etter hendelsen opprettet hun en Facebook-side som advarte andre jenter mot mannen.

- Det ble nærmest en heltidsjobb. En periode fikk jeg mange henvendelser fra kvinner som hadde opplevd vonde ting med ham, sier Steen.

Flere advarsler
Angelica er ikke alene om å advare mot ham.

«Det er MANGE jenter der ute som har dårlig erfaring med denne gutten, så derfor er det viktig og dele dette videre. Dere må på ingen måte tillate han og overtale til og ta noen med på foto shoot», skriver en kvinne på sin blogg.

I kommentarfeltet under en blogg skriver en til mannen «alle vet at du er ute etter unge jenter. Tar bilder av de. At de er som regel 16-18 år. Uten foreldrenes underskrift. Ekkel er du».

I november må mannen møte i Oslo tingrett, anklaget for brudd på straffelovens paragraf 204 a og straffelovens paragraf 228 første ledd.

Nettavisen har vært i kontakt med fotografen, med ønske om kommentar til tiltalen, men han har ikke returnert henvendelsen. Heller ikke hans forsvarer ønsker å kommentere saken.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant