Endelig er Linus frisk

Bergens kjæledegge ble funnet dynket i blod og var alvorlig syk i sommer. Nå er selungen frisk som en... ja du vet.

24.10.08 12:34

(iBergen.no) 31. juli var første gang iBergen.no besøkte den lille, syke selen Linus på Akvariet i Bergen. Han var da på bedringens vei etter å ha blitt funnet skadd og hjelpeløs på en strand i Sande i Vestfold i sommer. Etter det gikk det bare verre med den lille krabaten.

Dynket i blod
- Han har vel hatt det meste man kan ha av sykdommer og vi har hatt store problemer med Linus. Han har blant annet hatt lungeorm og for tre uker siden lå han nærmest dynket i blod ved bassenget sitt da vi kom på jobb. Han hostet opp store mengder blod og det var skikkelig dramatisk, fortalte direktør ved Akvariet i Bergen, Kees Ekeli, til iBergen.no. 6. september.

Litt nervøs
Linus har vært sterkt plaget av sykdom under hele sitt opphold i Bergen, men for drøyt to uker siden ble han friskmeldt og fikk endelig komme opp i det store bassenget med de andre selene.

- Det var litt som når hunder møtes i parken for aller første gang. De andre selene lot som om han ikke var der, selv om du tittet bort på han hele tiden. Han har opplevd veldig mye i sitt korte liv så langt, og blir litt smånervøs når det er andre seler rundt ham hele tiden, men alt i alt taklet han det kjempebra, skryter dyrepasser Irene Beyer til iBergen.no.

Et familiemedlem
Da iBergen.no var på besøk onsdag denne uken var Linus en snartur oppe i det litt mindre bassenget for å trene. Neste sesong skal han nemlig gjøre akkurat som de andre selene i Akvariet.

- Jeg vil si at han allerede er blitt et fullverdig medlem av selfamilien her, og nå trener vi ham til neste sesong hvor han skal få en rolle i selshowet vi skal ha her, understreker hun.

Tykk og god
I slutten av juli veide den lille selungen skarve 12, 6 kilo. Nå er han passerer nåla 30 kilo og den en gang så tynne selungen er blitt god og rund.

- Han hadde et lite uhell her i dag tidlig og falt ned fra den lille terrassen sin og ned på steinene, men han lander mykt for tiden på grunn av spekket han har lagt på seg så det gikk helt fint, forteller hun.

Nå er det ingenting som hindrer den friskmeldte krabaten i å bli i Bergen i mange år fremover. Hannseler lever til de er bortimot 29 år og Linus er ennå bare fire måneder gammel.

1065

Les flere nyheter på iBergen.no.

GÅ TIL NETTAVISENS DYRESIDE

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.