Endelig er Media Manager her

Sony har endelig lansert sin «Media Manager» til Playstation Portable.

09.11.06 13:36

(Spillmagasinet): Sony annonserte tidlig at de ville tilby sin egen «Media Manager» for å håndtere overføring av filmer, musikk og bilder mellom pc-en og Playstation Portable.

Nå, et drøyt år etter at maskinen ble lansert, er programmet endelig klart for Europa. Det heter enkelt og greit «Media Manager for PSP», og kan lastes ned fra yourpsp.com for 10 euro.

Programmet må konkurrere med en haug av gratisprogrammer laget av ivrige sjeler og tredjepartsutviklere.

- «Media Manager for PSP» lar brukerne overføre video, foto, dokumenter, podcaster og musikk til og fra PSP ved hjelp av «klikk og dra»-metoden, skriver Sony i en pressemelding.

Det er mulig å flytte over flere filer om gangen, og det finnes også en funksjon for å forhåndsvise innholdet. Spillmagasinet har ikke testet programvaren, så vi vet ikke hvordan dette fungere ennå.

Programmet har støtte for en rekke filformater og vil automatisk konvertere filer som flyttes over på PSP-en. Du kan også overføre favorittene dine fra «Internet Explorer» til PSP, ta enkle sikkerhetskopier av lagrede spill og flytte lagrede spill mellom Memory Stick Duo.

Er du blant dem som liker å kjøre hjemmemekket programvare på PSP, er «Media Manager» dårlig nytt. Programmet krever at du installerer firmware-oppgraderingen 2.0. Det fungerer dessuten kun på Windows XP med .NET Framework 1.1 installert (følger med på disken).

Brukere må også registere produktet over nettet før det kan tas i bruk. Og, nei, du kan ikke rippe DVD-er med «Media Manager for PSP».

Disse formatene støttes

  • Audio: mp3, ATRAC, wma, wav, pca, ogg, m1a, mpa, m2a, m4a, m4b, aac og mp4.
  • Video: mp4, avi, wmv, mov, qt, dv, mpg, mpeg, mpeg1, mpeg2, mmv, m1p, mp1, mp2, m2t, 3gp og m4v.
  • Bilder: jpg, jpeg, jpe, jfif, pnp, gif, bmp, dib, tiff og tif.
  • Dokumenter: .txt, .rtf, .doc, .wri, .wpd, .wps, .xls, .html, .mht og .htm .

Ett minutt med video vil ta omtrent 6,6 megabyte dersom du bruker den høyeste AVC-oppløsningen (Advanced Video Coding) og rundt 3,5 megabyte dersom du spiller inn på den laveste.

Under ser du en tabell som illustrerer hvor mange timer og minutter video du får plass til på forskjellige minnebrikker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spillmagasinet kommer plutselig med en full test av programvaren.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.