Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er skjenkestoppen over: – Utrolig deilig

Fredag var omsider utelivet erklært åpnet igjen. Den sjansen lot ikke de aller ivrigste gå ifra seg.

Se hvorfor Peter endelig kan juble i videoen under:

OSLO SENTRUM (Nettavisen): – Det er utrolig deilig, må jeg si. Det har vært alt for lenge, så det er deilig å komme ut blant folk igjen. Nå kan vi se frem imot at vi fortsetter med dette, forteller svensk-polske Peter Frackowiak (49) til Nettavisen, idet han får servert årets første utepils på puben Burns.

Les også: Forrige gang havnet øl til millionsummer i sluket - denne gangen var bransjen forberedt

Han jobber til vanlig som kjøkkensjef på Dyna fyr, men i det siste har koronapandemien ført til at han har jobbet som kantineleder på Oslo Konserthus. Nå ser Frackowiak frem til en tid med mindre isolasjon

– Man har vært mest med familien og ikke så mye med venner, så det er mest den sosiale delen (man savner, journ.anm.). Folk er laget for å være med hverandre, ikke separate, det betyr alt, sier han.

Les også: Letter på flere koronatiltak: - Tiltakene de siste fire ukene har virket

– Alle kommer til å dra ut

Frackowiak, som har bodd i Norge i 21 år, er derimot forsiktig med å slippe alle hemninger med det aller første.

– Det blir å ta det rolig denne helgen. Jeg tror alle kommer til å dra ut i dag og i morgen, så jeg tror jeg står over den første helgen. Kanskje jeg heller går ut og spiser morgen, tar meg en god bit med mat og litt vin, sier han.

To andre som også fant glede i gjenåpningen av skjenkestoppen, var pensjonistene Kent Øyvind (82) fra Oslo og Bent (68) fra Lillestrøm.

– Deilig. Det er bra at vi har kommet i gang igjen, sier de to godt på plass utenfor Sir Winston. De kjente hverandre ikke fra før, men endte i prat på puben som ligger i smørøyet av Karl Johans gate.

– Jeg satte hjemme og så på pressekonferansen i går, og tenkte at fredag drar jeg inn til Oslo om det åpner opp - og det gjorde det, sier lillestrømlingen Bent.

Les også: Holdt råd om å oppheve skjenkestopp skjult i fire dager: – Det gjør meg forbannet

– Der ser du det positive

Duoen er enige om at det har vært en krevende tid, og spesielt for serveringsbransjen.

– Det har vært hardt for dem, så vi prøver å hjelpe dem så godt vi kan nå, sier Kent Øyvind lattermildt.

Bent trekker frem det faktum at de kom i prat på puben, som eksempelet for hvor viktig utelivet er.

– Der ser du det positive, med det sosiale aspektet av det hele, rekker han å si, før det smeller fra venstrekanten:

– Nå liker jeg ikke han der, da, sier Kent Øyvind lattermildt og henviser til at samtalepartneren er fra «bondelandet».

Begge er de i hvert fall også enige om at man må gjøre det beste ut av situasjonen.

– Pandemien kommer nok til å vare en stund fremover. Ikke fordi vi er uforsiktige, men fordi pandemien har bitt seg fast. Det ligger i oss. Men kommer vi igjennom denne varianten (omikron, journ.anm.), skal det nok løse seg, avslutter Kent Øyvind.

Les også: Intensivledere mener man kan løsne litt på koronatiltakene