Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er sykkelveien gjenåpnet

Etter mye om og men ble gang- og sykkelveien i Sørkedalsveien nylig åpnet for trafikk, men syklister er bekymret for krysset i Morgedalsveien ved Njårdhallen.

HUSEBY: Etter mange brutte frister klarte entreprenøren med ansvar for utbygging av den amerikanske ambassaden å delvis ferdigstille gang- og sykkelveien i Sørkedalsveien. Det ble til sist lovet at den skulle stå ferdig til skolestart og nå er den i bruk.

I stor fart

Noe gravearbeid gjenstår på hjørnet ved Njårdhallen pluss at biler tar noe av sykkelveien for noe restarbeid, men nå er den fullt farbar.

To syklister som er glad for at traseen er i orden, er bekymret for krysset hvor gang- og sykkelveien krysser Morgedalsveien. Her er det mye anleggstrafikk i tillegg til vanlig biltrafikk. Syklistene får god fart ned mot krysset og de spør om dette ikke bør lysreguleres. Det kan være vanskelig for dem som ikke er lokalkjente å oppdage krysset.

Rumlefelt

Vi sendte spørsmålet videre til Bymiljøetaten om det er behov for lysregulering av krysset.

– Sykkelfeltet hadde før ombyggingen et rumlefelt (tversgående striper i asfalten) for å minne syklistene om å dempe farten mot krysset til Morgedalsveien. Vi skal sørge for at disse stripene blir etablert på nytt, forsikrer seniorkonsulent i kommunikasjonsavdelingen, Anne Sofie Durkis, i en mail til redaksjonen i dittOslo.

Den travle sykkelveien ble stengt i august i fjor, uten forutgående varsel.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis