RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig fikk Anlaug pappa hjem fra sykehuset


GLAD I PAPPA: Anlaug Kåsastul (31) er veldig glad i pappaen sin. Da han ble syk, gjorde hun alt hun kunne for at han skulle få bo hjemme.
GLAD I PAPPA: Anlaug Kåsastul (31) er veldig glad i pappaen sin. Da han ble syk, gjorde hun alt hun kunne for at han skulle få bo hjemme. Foto: privat
Sist oppdatert:
- I dag smilte pappa for første gang på lenge.

BAMBLE (ta.no): Da Einar (73) kom hjem fra sykehjemmet, hadde datteren en overraskelse på lur.

Da faren til Anlaug Kåsastul (31) fra Ulefoss havnet på sykehjem, ville hun gjøre alt som sto i hennes makt for at han skulle få oppfylt ønsket om å få flytte tilbake til sin bolig i Bamble.

For at det skulle skje måtte huset hans pusses opp, og det måtte legges til rette for blant annet gåstol og rullestol. En oppgave som Anlaug tok på seg helt på egenhånd.

Anlaug opprettet en Facebook-profil med navnet «Jeg vil hjelpe min syke pappa hjem» (klikk og se siden her), der hun etterlyste, og fikk, gode hjelpere.

De siste ukene har derfor livet hennes i stor grad handlet om oppussings-prosjektet. Lørdag fikk hun betalt for all innsatsen. Da kunne faren omsider sette seg ned i godstolen hjemme i Bamble.

- Smilte for første gang på lenge

- I dag smilte pappa for første gang på lenge, og i dag smilte han godt, forteller Kåsastul til TA.

Sammen med datteren og sine tre barnebarn, kan 73-årige Einar nå slappe av i huset der han aller helst vil være.

ENDELIG HJEMME: «Det tar på å komme hjem. Se på disse to da sååå snåle» skriver Anlaug lørdag. Her sover hennes far og sønn etter en lang dag.

- Han ble nok både stolt og glad på samme tid da han fikk se hva jeg hadde gjort med huset. Men det har nok ikke helt gått opp for han, forteller Kåsastul.

Alvorlig syk

I flere år har faren vært syk med alvorlig hjertesvikt, kols og nyresvikt. Det var da han i sommer fikk et slag og havnet på sykehjem, at Kåsastul bestemte seg for å pusse opp huset hans.

- Jeg har nesten mistet han flere ganger. Det har alltid vært meg og pappa. Han er den eneste som alltid har vært der for meg, og jeg ville gi noe tilbake, fortalte Kåsastul.

Fortsatt gjenstår noe arbeid med å få gjort istand badet og gangen i huset, og Kåsastul håper at hun også skal få fullført dette. Inntil videre håper hun at faren skal få bli boende i huset sitt i Bamble.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere