Gå til sidens hovedinnhold

Endelig i finalen

VOLDSLØKKA (vif.no): Vålerenga spilte ingen god kamp mot Bodø/Glimt i NM-semifinalen lørdag ettermiddag, men vant 3-0 og kvalifiserte seg til NM-finalen for første gang siden 1968. Etter kampen var Enga-garderoben fylt med stolthet og lettelse.

- Vi er veldig stolte nå, men vi veit at vi ikke spilte spesielt bra i dag, derfor sitter vi igjen med en litt rar følelse. Gutta føler kanskje mest lettelse over at vi endelig har nådd målet, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- En NM-finale er kronen på verket for oss etter seks år med store fremganger. Det var stort å vinne Junior Elite-turneringa på Hamar i fjor, men NM har hengt høyt der oppe hele veien uten at vi har lykkes i turneringa. Det har vært mye nesten, så når vi endelig når målet om NM-finale er det fantastisk gøy.

Brasse-mål
Før pause var det lite som fungerte som planlagt for Vålerenga, likevel skapte et par gode overganger store VIF-sjanser. Den første endte i nettet etter 13 minutter. Kristian Brix dro seg rundt på venstrekanten og slo ballen inn foran mål der Glimt-keeperen bokset ballen ut til en ventende Glenn Roberts som på elegant vis brassesparket ballen i mål.

Senere i omgangen kombinerte a-lagsduoen igjen fint på venstresida, men avslutningen fra Roberts gikk like utenfor.

- Følelsen var veldig god før kampen i dag og stemninga var avslappet og fin, likevel virker det som en del av gutta binder seg litt og spiller med for høye skuldre. Vi hadde mange pasningsfeil og det var få som våget å vise seg frem.

- Det var lite som fungerte, men vi viste igjen at vi har mer spisskompetanse i laget enn hva motstanderne våre har. Vi har matchvinnerne som andre mangler. Kristian Brix er lynrask og teknisk, Glenn Roberts tenner til når han skal og bakerst har vi en av landets beste juniorkeepere i Frode Larsen.

To røde kort
Andreomgang fortsatte der den første slapp. Vålerenga kom seg ikke opp på det nivået de har vist i toppkamper tidligere i sesongen, men var likevel giftige foran Glimt-målet. Halvveis ut i omgangen ble kampen avgjort. Først tok Dennis Obeng ned et langt oppspill og løp fra sin oppasser som svarte med å legge Obeng i bakken. Dermed fikk Bodø/Glimt-spilleren rødt kort og Vålerenga straffespark. Glenn Roberts var sikker fra ellevemeteren og scoret sitt andre mål for dagen.

Fem minutter senere måtte ytterligere en Glimt-spiller av banen. Denne gangen var det keeperen sin tur etter at han stoppen ballen med hendene utenfor sekstenmeteren da Kristian Brix var på vei igjennom.

- Det var selvfølgelig tøft for Bodø/Glimt å få to røde kort, men etter reglementet var de korrekt idømt. I begge situasjonene hindrer de opplagte scoringssjanser for oss. Dennis Obeng er på vei gjennom i den første situasjonen, mens Kristian Brix hadde vært på blank goal om ikke keeperen hadde tatt ballen med hendene utenfor sekstenmeteren, forteller Holter.

Roberts tredje
Tolv minutter før slutt avgjorde Glenn Roberts definitivt kampen da han fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, forserte noen meter før han klinket ballen forbi bortelagets keeper.

- Selv om vi langt fra var på topp i dag spilte vi oss til flere sjanser enn motstanderen og vant kampen fullt fortjent. Bodø/Glimt hadde ikke veldig mange klare sjanser. De hadde en ball inne som ble annullert for offside og noen baller som datt ned i feltet som kunne blitt farlige, men vi hadde flere store sjanser i tillegg til målene.

- Det er litt skuffende at vi ikke presterer bedre, men vi er selvfølgelig kjempeglade for finaleplass og er strålende fornøyd med å vinne 3-0 i en semifinale i NM.

Vålerenga-treneren lot seg imponere av motstanderen fra nord.

- Bodø/Glimt var gode. De stod på voldsomt og jobba oss litt ut av stilen på midtbanen. De har noen veldig gode midtbanespillere, spesielt Anders Karlsen. Han står på hele tiden og er akkurat så tøff og stygg som man må og kan være uten å få kort. Han var litt ekkel å spille mot. Midtbanen har tradisjonelt vært maskineriet vårt, men i dag hadde dem oss der en periode.

Start i finalen
I finalen venter Start etter at sørlendingene slo Bryne 4-0 i den andre semifinalen.

- Vi skal fremstå langt bedre enn vi gjør i dag i finalen. Håper gutta tar med seg erfaringene de har gjort i dag og slipper seg løs. Vi skal ikke la en dårlig kamp ta bort gleden av å være i finalen. Nå er vi der. Den plassen får ingen tatt fra oss. Det er bare å trøkke til mot Start. Vi har ingenting å tape.

- Vi har spilt seks NM-runder i år nesten uten å slippe til målsjanser i mot. I tillegg har vi scoret mye mål. Årets to beste lag er i finalen og det er ingen andre lag som fortjener finale mer enn Vålerenga og Start i år, avslutter Holter.

Vålerenga - Bodø/Glimt 3-0 (1-0)
Semifinale jr.NM, Voldsløkka, ca. 500 tilskuere

Mål: 1-0 Glenn Roberts (13), 2-0 Roberts (str., 67), 3-0 Roberts (78)

Vålerengas lag: Frode Larsen - Emilio Garcia, Morten Lie, Fredrik Thapper (Martin Fermin fra 85), Kent Brekke Jensen - Harmeet Singh (Michael Omoijuanfo fra 88), Fredrik Carlsen (Christer Jensen fra 72) - Adnan Haidar (Nikolai Djupesland fra 85), Glenn Roberts, Kristian Brix (Erik Bjørdal fra 79) - Dennis Obeng (Stefan Mimic fra 88)

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå