Gå til sidens hovedinnhold

Endelig i mors armer

Kunne endelig gi mamma en klem etter dramatiske måneder i Nord-Korea.

Det var rørende scener som utspant seg på flyplassen i Burbank da Laura Ling (32) og Euna Lee (36) kom tilbake fra fangeoppholdet i Nord-Korea.

Krysset grensen
Ling og Lee jobbet med en reportasje for Current TV om flyktninger fra Nord-Korea på kinesisk side av grensen da de «uforvarende» krysset grensen til Nord-Korea. Der ble de arrestert, anklaget for spionasje og dømt til 12 års hardt arbeid.

Denne uken ble de imidlertid løslatt etter at tidligere president Bill Clinton dro til Nord-Korea, møtte den nordkoreanske lederen Kim Jong-Il som benådet de to journalistene.

Gjensynsgleden var stor onsdag morgen i California da flyet med Clinton og de to journalistene landet.

Fikk klem av datteren
På bakken utenfor flyet fikk de to kvinnene endelig se familien sin igjen. Euna Lees datter Hannah (4) ga med en gang sin mor en god klem.

Laura Ling fortalte på en pressekonferanse på flyplassen om gleden og overraskelsen da de skjønte at de skulle bli løslatt.

- Vi ble fortalt at vi skulle til et møte. Vi ble tatt til et sted, og da vi kom gjennom dørene så vi president Bill Clinton foran oss, sa en gråtkvalt Ling.

- Da visste vi at vårt livs mareritt var over.

Kanalen kvinnene jobbet for, Current TV, er delvis eid av Al Gore.

- Vi vil også takke president Obama, utenriksminister Clinton, visepresident Gore, som vi også kaller Al, og alle andre som har jobbet hardt for å få oss løslatt, la hun til.

Obama lettet
Store deler av den politiske ledelsen i USA har vært involvert i oppdraget med å få løslatt de to journalistene. President Barack Obama kommenterte løslatelsen minutter etter at de to kvinnene hadde landet i USA.

- Euna Lee og Laura Ling er trygt tilbalke med sine familier. Vi er alle lettet. Gjenforeningen vi aller har sett på tv er en kilde til glede både for familien og hele landet. Jeg vil gjerne takke Bill Clinton for hans ekstraordinære innsats, sa Obama.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken