Løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff melder om kjempefine forhold, men først og fremst litt oppi høyden.

- De beste løypene finner du fra 300 meter over havet. Dermed kan nærområdene være litt rammet av snømangel. Ellers kan vi se at både Øst- og Sørmarka trenger mer snø, sier hun til Nettavisen.

Storinnrykk

Til helgen er det meldt fint vær og Skiforeningen venter storinnrykk i løypene rundt hovedstaden. Tre til fire minusgrader, blå ekstra eller fiolett under skiene og en god matpakke får mange til å smile bare av tanken på Marka-tur.

Les også:Skiværet sikret til helgen

- Mye folk og stor utfart betyr nok at det blir litt kø på enkelte strekninger.

Vil du ha løypene litt mer for deg selv har løypesjefen følgende råd:

- Tenk alternativt og stå opp tidligere. Det finnes andre utgangspunkt enn Frognerseteren, Sognsvann og Sørkedalen.

Sist helg var det også mange ute på ski og da var det tilløp til parkeringskaos. Et knalltips er å ta kollektiv transport, for da trenger du heller ikke å dra tilbake til startpunktet.

Åpne bakker

Oslo Vinterpark - Tryvann er også i gang etter en litt treg start på vinteren.

- Med den siste nysnøen som kom, så er det utmerkede forhold i bakken. Det er bare å komme seg ut, opplyser Ina Mørch hos Oslo Vinterpark.

For landet generelt melder Skiinfo.no om åtte nye pudderalarmer bare i dag.

Se video fra Oppdal 12. januar - «Skikkelig nordvest og masse pudder!»

HTML EMBED

Her er deres fem gode steder for pudderkjøring i helgen:

Vestlandet

Røldal har den siste uken fått 85 cm nysnø, og har nå mest snø i hele Norge med 290 cm i terrenget på toppstasjonen. Snøvarselet melder om opp mot 40 cm nysnø på vei før helgen, og terrenget i Røldal er ganske rått for offpistekjørere. Her kan selv de dyktigste få seg reale utfordringer om de ønsker.

Alt holder åpent i helgen av heiser og nedfarter, og det er også muligheter for langrenn. Det kan noen ganger bli litt kø i heisen i Røldal, men det er kun fordi det er så altfor mange som vil ha en bit av pudderkjøringen der.

Strandafjellet har torsdag fått 50 cm nysnø og i løpet av de siste 7 dagene har det kommet 95 cm. Snøvarselet varsler om et stort snøfall i vente i morgen også. Det er en god indikasjon på at det vil bli en super skihelg for pudderentusiastene på Strandafjellet. Siste loggede skidag på Strandafjellet (08.01.2012) sier følgende: " Nydelig dag på Roalden me noen få urørte spor for dei som leita godt utafor traseene. Å de aller heldigste slapp da også unna stein.! Men alt i alt en superdag!!". Altså er Strandafjellet ikke akkurat en ukjent perle for pudderkjørerne, men det er store områder å ta av og med nysnøen som skal komme vil oppkjørte spor bli til urørt terreng.

Østlandet/Sørlandet

Bjorli hadde onsdag pudderalarm med 20 cm nysnø og torsdag har de hatt pudderalarm på 22 cm nysnø. Så her blir det supre pudderforhold for dem som tar turen. De fleste heiser og nedfarter er åpne, og siste skiinfo-bruker som har logget skidag i Bjorli (11.01.2012) sier følgende: " Knalldager på Bjorli. Noen få minus å ny pudder kvar dag å det blir meir te helga"

Hovden har den siste uken fått 21 cm nysnø og de fikk 5 nye cm torsdag. Snøvarselet melder om mer snø før helgen. Hovden har også fint frikjøringsterreng i selve anlegget (mellom løypene) så her kan de fleste finne fine pudderutfordringer. De har også åpnet deler av terrengparken, tilbyr langrennsløyper og det er mange fine overnattingsmuligheter på Hovden.

Midt Norge

Meråker har alt åpent i helgen, de har fått 70 cm nysnø i løpet av de siste syv dagene og torsdag gikk pudderalarmen på Meråker med 25 cm nysnø. I morgen ventes ytterligere 17 cm nysnø. Så dette er nok skianlegget du bør vurdere om du skal på ski med Trondheim som utgangspunkt, eller om du flyr til Værnes og kjører cirka 4 mil til Meråker. Karsten Tidemann i Meråker sier følgende: Vi har investert 20 millioner foran denne sesongen, vi har intensivert markedsføringen, og ser allerede på nye prosjekter. Våre helt spesielle nedfarter er blant de ypperste i Norden, og vi har fantastiske områder for Off Piste-kjøring.