*Nettavisen* Nyheter.

Endelig kan Iphone dele internett

Foto: (Apple / montasje)

Apple lar deg bruke Iphone 4 som lomme-ruter.

13.01.11 21:26

[Amobil.no:] Tidligere har Iphone-brukere vært nødt til å bruke Bluetooth eller USB-kabel for å dele internett fra telefonene sine. Ved lansering ble den CDMA-baserte Iphone 4-varianten vist frem med versjon 4.2.5 av operativsystemet IOS.

I denne programvaren var det mulig å skru på såkalt "Personal Hotspot", som altså betyr at telefonen blir en trådløs internettsone av samme type som de trådløse lommeruterene man får kjøpt i dag.

Iphone + Ipad = Sant?

Det er foreløpig uklart om denne programvaren kun kommer for Verizons CDMA-versjon av Iphone 4, eller om den også vil bli tilgjengelig for versjonen vi bruker i Norge som baserer seg på GSM og HSPA.

Det er en kjennsgjerning at mange Apple-brukere er svært merkelojale, og mange Iphone-eiere har nok flere produkter med eplelogo. Vi har ofte vært litt skeptiske til nettbrett uten egen mobiltilkobling, men nå kan det altså se ut til at Ipad uten 3G blir betydelig mer nyttig for de som også eier en Iphone 4.

Les også: Test av Apple Iphone 4

Sent ute

Funksjonaliteten vil nok være velkjent for mange Android-brukere, siden Googles operativsystem har hatt funksjonen siden versjon 2.2 Froyo.

Rammen på Verizons Iphone skal også ha fått noen endringer, og ser ut fra bildene ut til å være identisk med rammen som skapte en del ståhei for noen dager siden. Foreløpig vet vi ikke om designendringen har avstedkommet kun for å tilpasse telefonen til CDMA-standarden, eller om den nye designen også vil bøte på eventuelle antenneprobler.

Hvit Iphone 4?

Et kort øyeblikk skapte også bildet av en hvit Iphone 4 på Verizons nettsider forvirring. Den hvite versjonen av Iphone 4 har blitt kontinuerlig utsatt siden lanseringen. Per i dag fortoner telefonen seg som en luftspeiling - noen salgsdato er ikke satt.

Det ble spekulert i at årsaken til utsettelsen var leverandørers problemer med å få til riktig farge på telefonens hjem-knapp, men disse ryktene har ikke blitt bekreftet. Det ble også påstått at det skulle finnes mange hvite Iphoner i omløp ved Apples hovedkvarter i Cupertino.

(Kilder: appleinsider.com, slashgear.com, engadget.com)

Les også: Iphone tåler ikke kulde

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.