Fredag ettermiddag slapp spillselskapet Black Bean en nyhet mange, mange spillere hadde ventet på. De italienske utviklerne jobber med et nytt, offisielt «World Rally Championship»-spill.

Stor rallyspillserie

«WRC»-serien så dagens lys første gang i 2001 og endte sine dager på Playstation Portable i november 2005. PSP-versjonen var det Travellers Tales som sto for, mens de andre fem spillene kom fra kjente Evolution Studios – studioet som i dag lager «Motorstorm».

LES ANMELDELSENE: WRC 3, WRC 4, WRC: Rally Evolved og WRC: FIA World Rally Championship

Det nye spillet har ikke fått et endelig navn, men er det offisielle spillet til FIA World Rally Championship, melder Black Bean i en pressemelding. Spillet skal slippes til PC, PS3 og Xbox 360 i løpet av 2010. Tidligere har serien vært eksklusiv til Sonys konsoll.

Middelmådige meritter

Mens Evolution i stor grad har fått karakterer i toppsjiktet for sine bilspill, kan ikke Black Bean skilte med det samme.

Det milanobaserte selskapet står gjennom utviklerteamet Milestone bak spill som Superstars V8 Racing, Superbike World Championship, Evolution GT og MotoGP, alle spillene får gjennomsnittlig eller mindre bra score av internasjonal spillpresse.

Vi krysser likevel fingrene for at studioet får alle mutterne på plass i det neste «WRC». Nedenfor kan du se hva Black Bean kaller artwork, men som strengt tatt er fotografier.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.