RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig ros til NSB

Oslo (NTB): Kriserammede NSB får ros for sin håndtering av flystansen. Tirsdag klarte det statlige jernbaneselskapet å fylle opp togene med over 4.000 ekstra passasjerer.

Over natta har NSB gått fra å være Norges mest utskjelte til å være redningen for tusenvis av reisende, skriver Dagsavisen.

Bare i løpet av tirsdag klarte NSB å forsterke 16 avganger med hvert sitt ekstra togsett med mellom 150 og 230 plasser hver. To togsett ble forsterket med en ekstra sittevogn hver, og i tillegg ble det satt opp fire ekstratog.

Og NSB opplever nå den uvante situasjonen at folk er mer enn fornøyd med å få tildelt ståplasser.

- Det er fort gjort å snu stemningen, konstaterer informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

Han kan fortelle at fem ganger så mange som vanlig har ringt NSB for å få transporthjelp.

Hvis noen lurer på hvorfor NSB plutselig har klart å hoste opp så mange ekstra vogner og togsett når det hittil i år har vært flust med innstilte avganger nettopp på grunn av mangel på materiell, så er forklaringen enkel:

NSB har leid inn ledige togsett fra Flytoget, som har gått over til færre avganger på grunn av den reduserte aktiviteten på Oslo Lufthavn Gardermoen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere