*Nettavisen* Nyheter.

Endelig seier

GREIBANEN (vif-fotball.no): Etter ni strake rekruttap snudde det endelig for Vålerenga 2 i går. Mohammed Fellah ble matchvinner da Groruddalen slått 1-0 på bortebane.

28.06.08 08:46

- I dag var det bare seier som betydde noe. Vi måtte rett og slett vinne for å ha et berettiget håp om å berge plassen. Hele klubben mobiliserte og det var mange som ville bidra til et godt resultat i dag, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Dette var ingen storkamp fra vår side, men vi gjorde jobben vår og veldig fornøyd med sesongens andre trepoenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Nye roller
Med to lag som desperat trengte poeng lå det ikke til rette for festfotball på Greibanen. Vålerenga satset knallhardt på å holde tett bakover og stilte med et robust forsvar. Jørgen Jalland og G19-landslagsspiller Amin Nouri bekledde backplassene, mens defensiv trener David Brocken og Rune Lange dannet en solid stopperduo,

- Vi åpnet relativt godt og følte at vi kontrollerte kampen. Vi rullet ball og skapte en del offensivt, men sleit litt med Groruddalen i bakrommet. De skapte litt problemer for oss der..

Vålerenga sleit med effektiviteten i begynnelsen av førsteomgang, men etter 37 minutter fikk VIF-rekruttene endelig nettkjenning.

- Etter litt klabb og babb i feltet fikk Fellah ballen. Han dro av en GBK-spiller og plasserte ballen i hjørnet fra elleve meter.

Spite på resultat
Med ledelse til pause gikk Vålerenga på banen i andreomgang med ett mål for øye.

- Etter pause spilte vi på resultatet. Vi var fast bestemt på å ta med oss alle poengene hjem og lå lavt og kompakt. Vi hadde rimelig god kontroll og GBK ble tvunget til å slå langt mot våre stoppere. Etter hvert skapte vi litt selv også. Vi kom ofte rundt på kantene og skapte en del gode sjanser, men fylte ikke opp med nok folk til å få uttelling.

Mikkelsen berømmer laginnsatsen etter årets andre seier.

- Hele lagt stod opp i dag og viste at de skjønte alvoret. Mange måtte spille i uvante posisjoner, men viste stor vilje til å hjelpe klubben.

- Mange var gode, men jeg vil særlig fremheve midtstopperparet vårt. David Brocken var sjefen i forvart og Rune Lange var blant banens beste spillere. Lange tok midtstopper-utfordringen på strak arm og var en sterk bidragsyter til at vi holdt nullen for første gang denne sesongen. Han viste i dag at han bryr seg om klubben og tok tak da vi trengte det mest.

- Dessuten var det veldig godt å se at Mohammed Fellah spilte 90 minutter igjen. Han er på vei tilbake der han var før skaden og viste igjen frem matchvinner-egenskapene sine i dag. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Ferie
Men først er det noen dagers ferie.

- Vi har vært igjennom en tøff periode i vår og ser virkelig frem til en ukes ferie nå. Den kommer godt med og sørger for fulle batterier før vi samles til JET-oppkjøring 7. juli.

Groruddalen – Vålerenga 0-1 (0-1)
Greibanen

Mål: 0-1 Mohammd Fellah (37)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Jørgen Jalland, David Brocken, Rune Lange, Amin Nouri – Adnan Haidar, Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Kristian Brix (Christer Jensen fra 70) – Bojan Zajic (Nikolai Djupesland fra 60), Glenn Roberts

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.