RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig skolefri!

Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Klar for åtte uker sommerferie? Gjett om!

TORSHOV, OSLO (Nettavisen): Har du møtt på noen ferieklare skolebarn i dag? På Lilleborg skole i Oslo strømmet elever fra barnetrinnet med liv og lyst ut i skolegården etter avslutning i gymsalen og var fulle av spente forventninger. Noen ble hentet tidlig av foreldre og besteforeldre og begynte straks på helgen eller ferien. Andre skulle bli igjen på skolefritid - aktivitetsskolen eller AKS, som det heter i Oslo - før det endelig var helg. Skoleferie er det uansett, og det var mange som gledet seg, men også litt rart å si farvel til lærer og klassekamerater for denne gang. Klemmer, farvel og noen tårer var det også, denne dagen.

Hedda (snart 8), Maja (8) og Jakob (9) svarte et ubetinget «ja» på spørsmål om de gleder seg til sommerferien.

Ferie i inn- og utland
Hedda gledet seg til ferietur til Trondheim og fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg.

Maja ser fram til å besøke farmor på hytta og dra på interrail med familien, mens Jakob forteller at han skal til Kroatia.

Sommerferie betyr også å gjøre morsomme ting eller lære nye ting.

- Vil bade masse
Jakob håper å få tid til å spille sandvolleyball, Maja vil bade masse, mens Hedda har veldig lyst til å spille tennis.

- Fortjener læreren også sommerferie nå?

- Ja, læreren vår er veldig flink, enes de tre om og skryter av Lilleborg skole, en ikke altfor stor Oslo-skole med rundt 400 elever som alle bor i nærheten.

Jakob har gjort seg ferdig med tredje klasse, Hedda og Maja har gått i andre klasse.

- Litt rart
De tre innrømmer at det er litt spesielt når skoleåret er over og ferien står for tur.

- Det kommer til å bli litt rart å være borte fra klassen så lenge, sier Maja.

Sommerskole for 13.500 elever
Selv om skoleåret er over, er det mange elever i Oslo-skolen som også skal delta i aktiviteter i sommerferien. Allerede i uke 26 starter kommunen opp med sitt tilbud, Sommerskolen med kurs blant annet i matematikk og svømming, naturfag, fremmedspråk og animasjonsverksted.

Rektor ved Sommerskolen i Oslo, Kirsten Riise, forteller til utdanningsetatens nettsider om en rekordpåmelding i år med over 13.500 elever.

- Vi har ansatt over 600 dyktige lærere og har et utrolig spennende kurstilbud i år med alt fra lesing, svømming og matematikk til samarbeid med Observatoriet hvor elevene får et unikt innblikk i verdensrommet, opplyser hun.

Aktivitetsskolen ved de ulike skolene holder i tillegg åpent i juni og august, og også der er det mange spennende aktiviteter. På Bøler aktivitetsskole skal de blant annet besøke Akershus festning og Askim bad i sommer. Videre skal de på tur i Østmarka til Vangen for å padle, gå tur og lage skog-te.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere