RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig tillatt for kvinner å bruke bukser i Paris

Slike bukser er Marianne Aulies absolutte favoritter.
Slike bukser er Marianne Aulies absolutte favoritter. (TV 2)
Sist oppdatert:
Opphever lov som ble innført i november 1800.

Paris (NTB-AFP): Etter 200 år er det endelig blitt lov for kvinner å gå i bukser i Paris uten frykt for å bli anmeldt til politiet.

Frankrikes minister for kvinnerettigheter, Najat Vallaud-Belkacem, sa mandag at loven som ble innført i november 1800, ikke lenger er i overensstemmelse med moderne franske verdier og lovgiving og derfor ikke lenger er gyldig.

Loven påla kvinner i Frankrike å søke om tillatelse om de ønsket å kle seg som menn ved å gå i bukser. Den ble revidert i 1892 og 1909 slik at kvinner kunne bruke bukser om de var på sykkel eller til hest.

- Denne loven hadde som formål å hindre kvinner tilgang til visse yrker ved å hindre dem i å kle seg som menn. Den er uforenlig med prinsippet om likhet mellom kvinner og menn, sa Vallaut-Belkacem.

Under den franske revolusjon på slutten av 1700-tallet krevde franske kvinner rett til å bruke bukser den gang revolusjonære fra arbeiderklassen ble kalt sans-culottes fordi de bruker bukser i stedet for silkenikkers som borgerskapet foretrakk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere