Gå til sidens hovedinnhold

Endelig tillatt for kvinner å bruke bukser i Paris

Opphever lov som ble innført i november 1800.

Paris (NTB-AFP): Etter 200 år er det endelig blitt lov for kvinner å gå i bukser i Paris uten frykt for å bli anmeldt til politiet.

Frankrikes minister for kvinnerettigheter, Najat Vallaud-Belkacem, sa mandag at loven som ble innført i november 1800, ikke lenger er i overensstemmelse med moderne franske verdier og lovgiving og derfor ikke lenger er gyldig.

Loven påla kvinner i Frankrike å søke om tillatelse om de ønsket å kle seg som menn ved å gå i bukser. Den ble revidert i 1892 og 1909 slik at kvinner kunne bruke bukser om de var på sykkel eller til hest.

- Denne loven hadde som formål å hindre kvinner tilgang til visse yrker ved å hindre dem i å kle seg som menn. Den er uforenlig med prinsippet om likhet mellom kvinner og menn, sa Vallaut-Belkacem.

Under den franske revolusjon på slutten av 1700-tallet krevde franske kvinner rett til å bruke bukser den gang revolusjonære fra arbeiderklassen ble kalt sans-culottes fordi de bruker bukser i stedet for silkenikkers som borgerskapet foretrakk. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken